Groene ecologische zone rondom Oostelijke randweg in De Lier

Groene ecologische zone rondom Oostelijke randweg in De Lier

In juli 2020 is gemeente Westland gestart met de aanleg van de oostelijke Randweg in De Lier. Deze randweg is de nieuwe ontsluitingsweg tussen de provinciale wegen N222 (Veilingroute) en N223 (Maasdijk-Delft).

In het gebied rondom de Oostelijke randweg in de Lier is een ecologische zone gerealiseerd. 18.000m2 grond tussen de natuurgebieden Wollebrand en het Kraaijennest is groen ingericht. De 135 bomen die onlangs zijn geplant geven het gebied direct een mooie, groene uitstraling. Ook zijn verschillende vakken gevuld met heesters, gras en kruiden. In de berm zijn verspreid over een lengte van 1 kilometer bloembollen geplant. Deze zllen aankomend voorjaar voor het eerst bloeien. Ook zijn er ‘aquamatten’ aangebracht met hierin verschillende voorgegroeide oever-en moerasplanten. Wanneer dit uitgroeit, is de oever direct volgroeid. 

Door de aanplant van verschillende soorten groen, wordt het aantrekkelijker voor dieren en planten. De gemeente werkt zo aan vergroening, meer variatie in het landschap én verbetering van de biodiversiteit.

In het voorjaar van 2022 wordt de groene zone verder ingericht. De aquamatten worden ook langs de oostzijde van de oever aangebracht. Zo wordt uitspoeling van de oever voorkomen en krijgt het landschap een gelijkmatiger beeld. Ook worden er nog extra bomen aangeplant en worden de bermen langs de Oostelijke randweg ingezaaid met een bloemrijk zadenmengsel. 

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *