Lachgasverbod en stiltegebieden langs vaarroutes een feit

Lachgasverbod en stiltegebieden langs vaarroutes een feit

In de gemeente Westland komt niet alleen een verbod op het gebruik van lachgas als roesmiddel, maar gaat ook geluidsoverlast vanaf schuiten worden gehandhaafd.

De gemeenteraad heeft dinsdagavond het voorstel tot vernieuwing van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) met algemene stemmen aangenomen. 

In september nam de raad in grote meerderheid een motie aan om het recreatief gebruik van lachgas te verbieden. Westland Verstandig, initiatiefnemer hiervan, wilde niet langer wachten op een landelijk verbod omdat in veel buurgemeenten ook al een verbod is. 

Geluidsoverlast

Naast het lachgasverbod is in de APV ook een bepaling opgenomen om geluidsoverlast vanaf schuiten te kunnen handhaven. Waar dat precies gaat gelden, is nog niet helemaal bekend. Wel is duidelijk dat er stiltegebieden komen en dat het gebruiken van ‘versterkte muziek’ in en rondom de dorpskernen verboden gaat worden. 

Geluidsoverlast is echter een heel persoonlijk probleem, vindt de LPF. “De een vindt het geluid van een motor al vervelend, de ander heeft pas last als het hele harde muziek wordt”, stelde fractievoorzitter Dave van Koppen, die het niet eens is met het voorstel om stiltegebieden in te voeren. “Daarnaast zou op technisch vlak het geluid uit een telefoon met een klein speakertje al als ‘versterkte muziek’ gezien kunnen worden.” Een wijzigingsvoorstel van de LPF om het verbod in stiltegebieden te beperken tot de periode van 22.00 tot 07.00 uur kreeg geen steun van de andere fracties.

De vernieuwde APV wordt in de loop van volgende week van kracht, acht dagen na de officiële publicatie ervan.

[Bron : www.wos.nl]

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *