Van der Helm debuteert in prestigieuze 24 uur van Daytona

Van der Helm debuteert in prestigieuze 24 uur van Daytona

Autocoureur Tijmen van der Helm uit Den Hoorn maakt dit weekend zijn debuut in de prestigieuze 24 uur van Daytona in de Verenigde Staten.

De 24 uur van Daytona vormt samen met de 24 uur van Le Mans en de 12 uur van Sebring de drie grote uithoudingsraces van het autosportseizoen. Teams met coureurs die elkaar afwisselen strijden letterlijk 24 uur om de eerste plek. Een groot deel van de wedstrijd vindt door de lange nacht in het donker plaats, wat racen extra moeilijk maakt.

“Ik wilde sowieso nog een keer de 24 uur van Daytona rijden. Ik vind het een vette race op een heel gave baan. Dat was op de sim (simulatie, red.) in ieder geval zo. En in het echt ook”, verklaart Van der Helm zijn deelname. “Ik heb nu twintig rondes gereden op dit circuit. Echt een baan voor mij met de banking en leuke bochten.”

Het is voor de pas 18-jarige Midden-Delflander zijn debuut in de uithoudingsraces, hoewel hij met de kart wel ervaring heeft met 24-uursraces. Hij reed er twee en won ze allebei. Maar zo’n lange race met een auto zal een andere ervaring worden. “De auto heeft wel wat weg van een Formule-auto en je rijdt met 62 auto’s op de baan. Je krijgt dus met veel verkeer te maken.”

Lees meer via www.wos.nl

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.