Winnaars Westlandse sportprijzen 2021 #sportgala

Winnaars Westlandse sportprijzen 2021 #sportgala

Tijdens een live televisie-uitzending op 27 januari werden de Westlandse Sportprijzen van 2021 uitgereikt in WestlandTheater De Naald. De prijzen werden onder andere uitgereikt door Sarina Wiegman, Kiki Bertens, Olav van Ruijven, burgemeester Arends en wethouder Varekamp (sport).

Lara van Ruijven Talentprijs 2021

Yannick Rolvink, 16 jaar (atletiek)

De Naaldwijker Yannick Rolvink behaalde goud in september bij NK B-junioren (U18) kogelslingeren, kogelstoten en discuswerpen. Dit jaar heeft hij tijdens het NK een bijzondere prestatie geleverd. Als eerstejaars in de categorie U18 wist hij een eerste plaats te behalen op 3 werponderdelen. 

G-sport 2021

Jesse Flikweert, 17 jaar (wielrennen)

Jesse Flikweert uit Naaldwijk behaalde in augustus goud op het NK ID-renners junioren mannen Tijdrijden en zilver bij het NK ID-renners junioren mannen Wegwedstrijd. 

Sportcoach 2021

Marco Bronswijk (atletiek)

De ’s-Gravenzander Marco Bronswijk is coach van de werpgroep van Olympus ’70. De atleten Pien Mittertreiner, Yannick en Ruben Rolvink behaalden vijf gouden, een zilveren en een bronzen medaille bij Nederlandse Kampioenschappen. Dit succes is mede te danken aan de intensiteit en betrokkenheid van coach Marco Bronswijk.

Sportman 2021

Glenn de Blois, 26 jaar (snowboarden)

Glenn de Blois uit De Lier won in januari goud bij snowboardcross World Cup Snowboard in Chiesa Valmalenco, Italië. Glenn heeft zich geplaatst voor de Olympische Winterspelen 2022 snowboardcross.

Sportvrouw 2021

Jutta Leerdam, 23 jaar (schaatsen)

De ’s-Gravenzandse won goud bij EK sprint (januari). Zilver op de 1000 meter WK Afstanden (februari). In oktober won zij de 500 en 1000 meter NK Afstanden en behaalde brons op de 1500 meter.

Sportvrijwilliger 2021 

Marcel Meijer (MLTV’90)

Met totaal 1385 uitgebrachte stemmen en 51% van de stemmen is Marcel Meijer (MLTV’90)
sportvrijwilliger 2021 geworden.

Sport Carrière Award

Kiki Bertens (tennis)

Geboren in Wateringen besloot Kiki Bertens na het halen van haar Havodiploma in 2009 zich volledig op de sport te richten. Een indrukwekkende tenniscarrière met vele hoogtepunten volgde, zoals de halve finale op Roland Garros in 2016. In 2019 stond Kiki Bertens als vierde op de WTA-ranglijst en schreef daarmee geschiedenis als de hoogst genoteerde Nederlandse tennisster ooit. Drie keer eerder werd Kiki Bertens Westlandse sportvrouw in 2012, 2016 en 2018. In 2021 is zij gestopt met haar tenniscarrière.

Foto : Rolf van Koppen Fotografie

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *