Geboorteaangifte in Westland kan vanaf 1 februari Online

Geboorteaangifte in Westland kan vanaf 1 februari Online

anaf 1 februari biedt Westland de mogelijkheid om online aangifte te doen van een geboorte.

Een geboorte moet binnen 3 werkdagen worden aangegeven in de gemeente waar het kindje is geboren.
Als uw kindje in Westland is geboren heeft u vanaf 1 februari de mogelijkheid om via de website van Gemeente Westland online aangifte te doen.

Om digitaal aangifte te kunnen doen in Westland dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Uw kindje is geboren in de gemeente Westland. (kinderen die geboren zijn in een ziekenhuis kunnen niet in Westland worden aangegeven)
  • Tenminste een van de ouders dient de Nederlandse nationaliteit te hebben.
  • De ouders moeten de beschikking hebben over DigiD.
  • De ouders moeten in bezit zijn van het door de verloskundige afgegeven geboortebewijs welke bij de online geboorteaangifte moet worden geüpload.
  • Als voor de geboorte een akte van erkenning en/of naamskeuze  is opgemaakt moet deze worden geüpload bij de online geboorteaangifte.

Voldoet u niet aan de voorwaarden voor online aangifte of wilt u geboorteaangifte doen in het gemeentehuis dan kan dit nadat u op www.gemeentewestland.nl een afspraak heeft gemaakt.

Als u naar het gemeentehuis komt moet u uw legitimatiebewijs en het door de verloskundige afgegeven geboortebewijs meenemen. Als u uw kindje eerder heeft erkend of een akte van naamskeuze heeft laten opmaken moet u de afschriften hiervan meenemen bij de geboorteaangifte.

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *