Zondag 30 januari 2022 : Het weer voor de komende dagen #weer

Zondag 30 januari 2022 : Het weer voor de komende dagen #weer

Er zijn wolkenvelden en zonnige perioden. Gedurende de middag neemt vanuit het noordwesten de bewolking toe, maar het blijft nagenoeg overal droog en het wordt 8 graden. Maandag staat onstuimig weer op het programma met vooral in de ochtend van tijd tot tijd regen en aan de kust een stormachtige wind. Ook is kans op zeer zware windstoten van ruim 100 km/uur. Dinsdag is het nog onstuimig, maar waait het minder hard dan op maandag.

Vanochtend is het droog en wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. In het noorden en langs de westkust staat een (vrij) krachtige noordwestenwind. In het zuiden is de wind zwak tot matig van kracht.

Vanmiddag wordt het maximaal 8 graden. Het weerbeeld bestaat uit wolken en zon, waarbij het aandeel wolken vanuit het noordwesten geleidelijk toe neemt. Het blijft wel vrijwel overal droog overdag. De (noord)westenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig. 

Vanavond draait de wind naar het zuidwesten en trekt aan. Later in de avond en nacht volgt vanuit het westen regen. De minimumtemperatuur ligt rond 3 graden

Maandag wordt een onstuimige dag. Vooral in de ochtend valt van tijd tot tijd regen. In de middag zijn er buien met tussendoor zon. Bij de buien is kans op hagel. De wind draait van zuidwest naar noordwest en kan in de loop van de ochtend aan zee stormachtig zijn met kans op een noordwesterstorm (9 Bft). Ook is kans op zeer zware windstoten van ruim 100 km/uur, vooral in de westelijke kustprovincies. In de loop van de middag en avond neemt de wind geleidelijk weer af. De maximumtemperatuur komt uit rond 7 graden, maar vanwege de buien en de wind ligt de gevoelstemperatuur veel lager. 

Ook dinsdag valt regelmatig regen en waait het soms flink, al is de wind niet zo krachtig als maandag. Het wordt 8 graden in het oosten tot 10 graden aan zee en ruimte voor de zon is er niet of nauwelijks. 

De rest van de week blijft het wisselvallig met dagelijks kans op regen en vooral later in de week ook weer wat vaker de zon. De wind zit voorlopig in de westhoek, waardoor de kans op winterweer erg klein is. Het is aan de zachte kant voor begin februari met maxima tussen 7 en 10 graden. In de nacht blijft het kwik meestal ruim boven nul, maar tijdens een nacht met brede opklaringen is een keer landinwaarts een graadje vorst wel mogelijk.

Bron [Weeronline.nl]

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *