Het weer voor deze week

Het weer voor deze week

Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. Het waait stevig met zware windstoten tot 75 km/uur. Aan zee zijn soms zware windstoten tot 95 km/uur mogelijk. De temperatuur loopt op naar 9 graden. Vanavond en vannacht komt het tot (winterse) buien met opnieuw kans op zware windstoten. De komende dagen neemt de neerslagkans af en schijnt af en toe de zon. Het wordt nog wat zachter met temperaturen in de dubbele cijfers. Aan het eind van de week gaat het kwik enkele graden omlaag.

Het is vanochtend bewolkt en er zijn perioden met regen. Soms regent het stevig door en is het kletsnat, maar van tijd tot tijd is het ook even droog. Als je naar buiten gaat kan je het best even de radar checken of je droog overkomt of juist niet. De vlagerige zuidwestenwind is duidelijk aanwezig en waait vrij krachtig tot krachtig boven land (5 tot 6 Bft) en hard aan zee, kracht 7. Aan de Zuid-Hollandse en Zeeuwse kust kan het stormachtig waaien, windkracht 8. In het noorden en noordoosten staat duidelijk minder wind en is de zuidwester meest matig (3 tot 4 Bft). Verder komt het tot windstoten van 70 tot 75 km/uur, in het zuidwestelijk kustgebied zijn stoten tot 90 km/uur mogelijk.

Vanmiddag trekt de regen naar het zuidoosten weg, maar vanuit het noordwesten volgen snel weer enkele buien. Bij buien is hagel mogelijk en in het noorden kan het ook onweren. Mogelijk breekt in het westen de zon nog even door. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee (4 tot 7 Bft). Vooral in het zuiden zijn zware windstoten van 75 tot 90 km/uur mogelijk. Aan de Zeeuwse kust kan de wind soms uithalen naar 100 km/uur. De temperatuur loopt op naar maximaal 9 graden.

Vanavond trekken talrijke buien over het land en deze buien kunnen soms winters van karakter zijn en gepaard gaan met hagel, kletsnatte sneeuw en lokaal ook onweer. Verder zijn bij buien zware windstoten mogelijk tot ongeveer 75 km/uur in de kustprovincies. Direct aan zee kan de wind uithalen naar 90 of 95 km/uur.

Komende nacht trekken de meeste buien weg en is het op veel plaatsen droog. Er is een mix van wolken en opklaringen en het koelt af naar 2 tot 4 graden, in het oosten en zuidoosten kan het afkoelen naar 1 graad boven nul. De noordwestenwind neemt langzaam in kracht af en wordt matig boven land en krachtig aan zee. In het Waddengebied is de wind nog altijd hard, windkracht 7.

Morgenochtend is er een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. Vooral in het noordoosten en langs de oostgrens is nog een bui mogelijk, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. De noordwestenwind is matig, in het noordelijk kustgebied (vrij) krachtig.

Morgenmiddag schijnt geregeld de zon, maar vanuit het westen neemt geleidelijk de bewolking toe en het blijft droog. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige naar zuidwest draaiende wind. De temperatuur loopt op naar waarden omstreeks 8 graden.

Morgenavond neemt de bewolking verder toe en in de nacht naar dinsdag kan uit dikkere bewolking soms wat lichte regen of motregen vallen. De zuidwestenwind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig en bij de Wadden krachtig (4 tot 6 Bft). De temperatuur daalt naar 3 tot 5 graden.

Lees meer via www.weeronline

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *