Gestolen motorblokken aangetroffen in Monster

Gestolen motorblokken aangetroffen in Monster

Tijdens een grote actie van het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) zijn vorige week bij een garage in Monster negen voertuigen en twee motorblokken in beslag genomen.

De motorblokken bleken gestolen. De politie onderzoekt of de voertuigen ook zijn gestolen of ‘omgekat’. Een omgekatte auto is gemaakt uit twee of meerdere auto’s die of gestolen of beschadigd zijn. Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek, kunnen bestuursrechtelijke en/of strafrechtelijke maatregelen volgen.

De controle vond plaats naar aanleiding van een signaal dat er sprake zou zijn van malafide bedrijfsvoering. Het team krijgt vaker zulke signalen uit de autobranche. Misstanden die de controleurs vaak aantreffen zijn onder andere heling, het inbouwen van verborgen ruimten vanwege drugshandel en geldtransport, witwassen, milieu-overtredingen, arbeidsuitbuiting, uitkeringsfraude, belastingontduiking en overtreding van vergunningen.

In het Haags Economisch Interventie Team werken diverse gemeenten samen met politie, Belastingdienst, douane, arbeidsinspectie, UWV, drie omgevingsdiensten en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het team werkt binnen de eenheid Den Haag om malafide bedrijvigheid en misstanden in de prostitutie aan te pakken.

Bron : www.wos.nl

Foto : HEIT

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *