Weerbericht voor komende periode : Zon en wolkenvelden

Weerbericht voor komende periode : Zon en wolkenvelden

Vanochtend schijnt in het oosten en zuidoosten van het land de zon. In de rest van het land komen wolkenvelden voor. Op de westelijke Wadden valt tijdelijk een beetje regen. Later zal de bewolking vanuit het zuiden afnemen en breekt de zon door. Het blijft dan droog.

Vanmiddag is het droog en met 7 tot 10 graden is het iets zachter dan normaal. Ook dan schijnt de zon en is deze af en toe wat minder fel door wolkensluiers. Er staat een matige en aan de kust vrij krachtige zuidenwind. Uit de wind en in de zon is het prima weer. Later in de middag neemt in het westen de bewolking toe. De zon kan verdwijnen en waarschijnlijk krijgen we de zonsondergang niet te zien.

Vanavond neemt vanuit het westen de bewolking toe. Later in de avond kan het in het noordwesten en aan de westkust een beetje regenen. In de rest van het land blijft het vanavond droog. De temperatuur daalt naar 5-9 graden.

Komende nacht is het bewolkt met in het westen perioden met lichte (mot)regen. In het oosten gaat het later in de nacht van tijd tot tijd regenen. Bij een doorstaande wind stijgt de temperatuur naar 7 tot 10 graden en daarmee is het weer even warm als de voorgaande middag. Aan zee wordt de wind krachtig en kan het tijdelijk hard waaien. Tegen de ochtend is aan de noordwestkust tijdelijk kans op zware windstoten.

Morgen is het in de ochtend bewolkt en het (mot)regent van tijd tot tijd. Er staat een matige tot vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind. Aan de noordwestkust waait het de eerste uren hard met kans op zware windstoten. Later wordt het vanuit het zuidwesten op steeds meer plaatsen droog en dan neemt de wind ook iets af.

In de middag is het vaak droog en kan vooral in het zuiden een lokale bui ontstaan. Er zijn dan wolkenvelden en zonnige perioden. Het wordt 9 graden aan de noordwestkust tot 11, lokaal 12 graden in het zuiden. De wind is dan zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig.

In de avond neemt de bewolking toe. Aanvankelijk is het op een lokale bui na droog, maar later in de avond gaat het in het westen en noordwesten een tijdje regenen. In de nacht naar dinsdag kan het in het in het zuiden en oosten een beetje regenen en daarna wordt het droog. De temperatuur daalt naar een graad of 4.

Lees meer via www.weeronline.nl

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *