Bronzen medaille van Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen voor ‘s-Gravenzander

Bronzen medaille van Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen voor ‘s-Gravenzander

Burgemeester Bouke Arends heeft op woensdag 23 februari 2022 een bronzen medaille met bijbehorende oorkonde van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitgereikt aan de heer M.J.L. (Michael) Tettero uit ‘s-Gravenzande vanwege zijn levensreddende optreden van een man uit een te water geraakte auto aan de Poelkade in ‘s-Gravenzande.

Michael Tettero ontvangt deze blijk van waardering voor zijn heldhaftige optreden op 27 juni 2021 waarbij hij een man redde.De heer Tettero zag een voertuig dat voor meer dan 95% onderwater lag. Hij aarzelde geen moment en sprong het water in. Hij heeft een deur open gekregen en heeft de bestuurder uit de auto getrokken. Verschillende omstanders, waaronder Antoin Hoovers, schoten te hulp en hielpen de drenkeling de kant op. Michael Tettero is door Politie Westland voorgedragen voor een erkenning van dit moedige optreden bij de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen is een organisatie die sinds 1767 bestaat en sindsdien medailles toekent aan mensen die een ander van verdrinking hebben gered (www.drenkeling.nl).

Foto : Thierry Schut Fotografie

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *