Het weerbericht voor de komende week

Het weerbericht voor de komende week

De dag start vrij koud, maar geleidelijk stijgt de temperatuur. De zon schijnt overal uitbundig en het wordt 7 tot 11 graden. Morgen is het droog en vrij zonnig, maar in het westen komen ook wolkenvelden voor. Dinsdag is met maxima van 7 tot 10 graden iets frisser en kan het enige tijd licht regenen. Na dinsdag is het overwegend droog met geregeld zonneschijn. Dagelijks wordt het 7 tot 11 graden en tijdens de nachten kan het licht vriezen.

Vannacht koelthetop veel plaatsen naar -2 graden en lokaal naar -4 graden. Op de Wadden en in delen van Zeeland blijft het kwik net boven nul.

Vanochtend is het opnieuw zonnig en warmt de lucht geleidelijk weer op. Aan het einde van de ochtend is het 4 tot 7 graden bij een matige zuidoostenwind. 

Vanmiddag blijft het droog en volop zonnig. Het wordt 7 graden op de Wadden, 9 graden in Groningen en Amsterdam en 11 graden lokaal in Zuid-Nederland. De thermometers geven dus iets hogere waarden aan dan vanmiddag, maar de meest matige (4 Bft) zuidoostenwind maakt het voor het gevoel iets kouder dan zaterdag. 

Vanavond en in de nacht naar maandag blijft het helder en komt het opnieuw op grote schaal tot lichte vorst.

Maandag blijft het droog met ruimte voor de zon, maar in de loop van de dag neemt vanuit het westen de bewolking wel wat toe. Het wordt 7 of 8 graden op de Wadden en 10 tot 12 graden in de rest van het land met de hoogste maxima in Limburg en het oosten van Brabant. De wind is matig en waait uit het zuiden.

Dinsdag wordt een bewolkte dag waarop, vooral in het westen van het land. De maximumtemperatuur komt uit op 6 tot 10 graden. 

De dagen daarna is het weer droog en vaak zonnig. De middagtemperatuur komt daarbij uit tussen 7 graden op de Wadden en 10 of 11 graden in het zuiden van het land. Dit zijn gebruikelijke waarden voor begin maart. Tijdens nachten met brede opklaringen komt het regionaal tot lichte vorst.

Lees meer op www.weeronline.nl

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *