Officiële opening Technotheek Westland op 9 maart

Officiële opening Technotheek Westland op 9 maart

Naaldwijk – Op 9 maart aanstaande vindt de officiële opening plaats van Technotheek Westland. Deze inspirerende experimenteer- en leeromgeving is een initiatief van Interconfessionele Scholengroep Westland (ISW). De openingshandeling wordt verricht door wethouder van der Stee, en vindt plaats in de Technotheek die is gerealiseerd op de locatie van ISW Vakcollege aan de Hoge Woerd in Naaldwijk. 

Technotheek Westland is een plek waar jongeren worden geënthousiasmeerd voor innovatieve techniek en waar vakmensen worden opgeleid voor een arbeidsbestendige toekomst. Op deze ‘opleidingscampus’ leren zij bijvoorbeeld drones ontwerpen en programmeren, omgaan met een zorgrobot, een webshop bouwen, presenteren via een green screen en werken met een 3D-printer. Alle ISW-leerlingen krijgen voortaan vanaf klas 1 les in deze innovatieve techruimte. Daarnaast stelt Technotheek Westland zich open voor leerlingen van basisscholen, studenten van mbo- en hbo-opleidingen, docenten, (medewerkers van) bedrijven en alle inwoners van Westland met belangstelling voor techniek en technologie.  

Sprekers

De gloednieuwe Technotheek is sinds half februari in gebruik en wordt op woensdag 9 maart officieel geopend. John van de Sande, directeur van Certhon en Lotte van Rijn, general manager Certhon, wereldspeler in de kassenbouw, geven een presentatie over de toepassing van hightech in de tuinbouw. Ben van der Stee, wethouder Onderwijs in de gemeente Westland, spreekt over het toenemende belang van goed en vooruitstrevend technisch onderwijs. 

Over ISW

ISW is een scholengroep voor voortgezet onderwijs en heeft zes locaties in Westland. ISW biedt alle niveaus, van vmbo tot vwo, aan jaarlijks meer dan 4000 leerlingen. De scholengroep is geworteld in Westland en legt actief de verbinding met het (inter)nationaal opererend bedrijfsleven binnen en buiten de regio.

Bron en Foto : ISW Naaldwijk

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *