Zeer grote brand #botenloods #Binckhorstlaan Den Haag

Zeer grote brand #botenloods #Binckhorstlaan Den Haag

Den Haag – Op dit moment woedt een zeer grote brand in een botenloods aan de Binckhorstlaan. De botenloods bevindt zich achter de Fokkerterminal. Meer informatie volgt.

Brandweer nog bezig met blussen 07:06

Momenteel is de brandweer nog bezig met blussen van de brand. Een sloopbedrjjf wordt ingezet om de brandweer toegang te verschaffen voor bluswerkzaamheden.

Bewoners in de nabije omgeving die hinder kunnen ondervinden van mogelijk stankoverlast, worden straks geïnformeerd via een NL-Alert. Mocht u geen NL-Alert ontvangen en wel last hebben van de geur, sluit ramen en deuren en zet mechanische ventilatie uit.

Mogelijk stankoverlast 04:51

Er is nog steeds geen sprake van schadelijke stoffen in de omgeving vanwege de rookontwikkeling. Wel is het mogelijk dat men last ondervindt van de geur. In dat geval adviseren wij ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. 

Geen verhoogde concentratie van schadelijke stoffen 04:22

De brandweer heeft metingen verricht in de omgeving naar het effect van de rook die bij de brand vrijkomt. Op dit moment worden geen schadelijke stoffen gemeten. De brandweer blijft dit de komende uren monitoren. Later meer informatie. 

Brandweer zet zich in om uitbreiding te voorkomen 03:52

In de botenloods lagen ongeveer honderd plezierboten. Voor zover bekend was er niemand aanwezig in de loods tijdens de brand. Er zijn veel brandweereenheden ingezet om uitbreiding naar omliggende panden te voorkomen. Bij de brand komt veel rook vrij. De brandweer verricht op dit moment metingen naar de effecten van de rook die vrijkomt.

Er zijn knallen te horen. Deze zijn afkomstig van de gasflessen die in de botenloods opgeslagen lagen. Meer informatie volgt

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *