Weerbericht voor deze week

Weerbericht voor deze week

Vannacht is het koud met op uitgebreide schaal vorst. Lokaal kan het 6 graden vriezen. In het noorden komt nevel en mist voor, maar dat lost overdag weer snel op. Daarna volgt een zonnige dag met temperaturen van 7 of 8 graden. Tot en met donderdag is het zonovergoten met in de nachten lichte vorst en overdag temperaturen die oplopen naar dubbele cijfers. In het weekend neemt mogelijk de wisselvalligheid toe.

Vannacht is in het noorden van het land nevel en mist mogelijk. Elders is het helder en het koelt weer flink af. Op uitgebreide schaal komt vorst voor met minima van -2 tot -5 graden. Lokaal kan het nog een graadje kouder worden.

Vanochtend start de dag in de noordelijke helft van het land mogelijk grijs met nevel of mist. Elders schijnt de zon flink en in de loop van de ochtend verdwijnt ook de grijzigheid in het noorden. Er waait een zwakke tot hooguit matige oosten- tot noordoostenwind en in het noorden staat helemaal geen wind. De temperatuur komt geleidelijk weer boven nul uit en aan het eind van de ochtend is het 3-4 graden.

Vanmiddag schijnt overal de zon uitbundig, maar hier en daar kleuren ook enkele vriendelijke stapelwolken de lucht. Het blijft droog en bij een zwakke tot matige oostenwind stijgt het kwik naar ongeveer 7, lokaal 8 graden.

Vanavond en vannacht is het helder en droog. In het (uiterste) noordoosten kan nevel of mist voorkomen. De wind waait uit het zuidoosten en is zwak tot matig van kracht. De temperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt in het westen en naar -1 tot -3 graden landinwaarts.

Morgen schijnt de zon volop. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar, maar daar heeft de zon geen last van. De zuidoostenwind is matig, aan zee soms vrij krachtig (3 tot 5 Bft) en het wordt wat zachter met maxima van 9 graden in het noorden en 10, lokaal 11 graden in het zuiden. Alleen op de Waddeneilanden blijft het kwik met maxima van een graad of 7-8 wat achter.

Woensdag is opnieuw een zonovergoten dag. In de middag verschijnen er wat vriendelijke stapelwolken en het blijft droog. De wind waait zwak tot hooguit matig uit het zuiden tot zuidoosten en het wordt opnieuw zachter. Na een nacht met vooral landinwaarts lichte vorst, loopt de temperatuur op naar 10 graden in het noorden en naar 12 in het zuiden.

Donderdag schijnt de zon weer volop, maar er verschijnen geleidelijk ook wat wolkenvelden. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is meest matig en het wordt opnieuw wat zachter met maxima van 11 tot 14 graden. Daarmee doet het lenteachtig aan.

Vrijdag schijnt de zon, maar er is ook sluierbewolking aanwezig waar de zon doorheen schijnt. Het blijft droog en er waait een matige, in de kustgebieden (vrij) krachtige zuidoostenwind. Het is vrij zacht met temperaturen van 12 graden in het noorden tot lokaal 15 in het zuiden.

In het weekend wordt de verwachting wat onzeker. Mogelijk neemt de wisselvalligheid toe en valt weer eens wat regen of een bui, maar de kans op aanhoudend droog weer met flink wat zon is ook zeker niet verkeken. De temperatuur loopt op naar waarden tussen 11 graden in het noorden en 14 in het zuiden en de nachtelijke vorst verdwijnt.

Lees meer op www.weeronline.nl

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *