Weerbericht voor Week 12 2022

Weerbericht voor Week 12 2022

De dag start in het noorden zonnig en droog terwijl in het zuiden wolkenvelden voorkomen met hier en daar een bui. Gedurende de dag trekken de wolkenvelden noordwaarts en kan op meerdere plaatsen wat regen vallen. De maxima komen uit op 8 tot 13 graden. Vanaf morgen krijgt de zon weer de overhand en door aanvoer van een (zuid)oostenwind loopt de temperatuur flink op. Dinsdag wordt het in het zuiden 19 graden.

Vanochtend schijnt in het noorden van het land de zon volop. Elders is er een mix van wolken en zonneschijn en valt plaatselijk wat regen of een bui, de eerste uren lokaal met een winters karakter. De temperatuur loopt geleidelijk op en aan het eind van de ochtend wijst de thermometer waarden van 6 of 7 graden aan. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is matig tot vrij krachtig in het noorden en zwak tot matig in het zuiden, 2 tot 5 Bft.

Vanmiddag is in het zuiden van het land een enkele bui mogelijk, maar vrij snel is het in het zuiden weer droog en breekt de zon door. In het midden en later ook in het noorden raakt het steeds verder bewolkt en volgt in de loop van de middag wat regen. De wind draait naar het zuiden en neemt overal af naar zwak. De temperatuur loopt op naar 8 of 9 graden in het westen en naar 10 of 11 graden elders. In het noordoosten kan het 12, lokaal 13 graden worden. Daarmee is de temperatuur vandaag heel gebruikelijk voor de tijd van het jaar.

maart 2022
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Vanavond zijn er brede opklaringen, maar in het oosten komt bewolking voor. In het noordoosten valt eerst nog wat regen en in het zuidoosten neemt in de loop van de avond de buienkans toe. Komende nacht vallen in het oostelijke helft van het land enkele buien. Elders is het droog met opklaringen. De temperatuur daalt naar 4 graden onder de bewolking en naar waarden rond het vriespunt in gebieden met brede opklaringen.

Morgenochtend komt de eerste uren lokaal nevel of mist voor. De zon schijnt ook volop en de lokale grijzigheid verdwijnt snel. Het is overal droog en het warmt snel op. Rond 10 uur wordt de 10 graden al bereikt.

Morgenmiddag schijnt de zon, maar er komen ook stapelwolken tot ontwikkeling. Het blijft droog en er waait niet meer dan een zwakke zuidenwind. De temperatuur is een stuk hoger dan vandaag en loopt op naar 14 of 15 graden in de noordelijke en westelijke kustprovincies en naar 16 of 17 graden elders. In het oosten van Brabant en in Limburg kan het 18 graden worden.

Morgenavond lossen de stapelwolken weer op en volgt een heldere avond en nacht. Er waait niet meer dan een zwakke oosten- tot zuidoostenwind en het koelt af naar 2 tot 5 graden.

Dinsdag schijnt de zon en is het droog. In het noorden en bij de Waddeneilanden is hoge bewolking zichtbaar waar de zon doorheen schijnt. Elders is de lucht strakblauw. Er waait niet meer dan een zwakke zuidoostenwind en daarmee wordt zachte lucht aangevoerd. De temperatuur loopt op naar 16 graden in het noorden, naar 17 of 18 graden in het midden en naar 19, lokaal 20 graden in het zuiden. Op de Waddeneilanden blijft het kwik met maximaal 14 graden iets achter.

Woensdag schijnt overal de zon van opkomst tot ondergang. Het blijft droog en er waait een zwakke oosten- tot noordoostenwind. De temperatuur loopt op naar 15 of 16 graden in het noorden en naar 18 in het zuiden. Op de Waddeneilanden wordt het een graad of 13.

Volgt u ons al op Instagram

Donderdag begint de dag mogelijk grijs met nevel of mist. Vrij snel breekt de zon door en dan volgt weer een stralende lentedag. In de middag verschijnen enkele vriendelijke stapelwolken en het blijft dan ook droog. De zwakke wind waait uit het noorden en het wordt van noord naar zuid 14 tot 18 graden.

Vrijdag schijnt opnieuw de zon volop, maar er is ook sluierbewolking zichtbaar. Het blijft overal droog en er waait een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind. De temperatuur loopt op naar 12 tot 14 graden in het noorden en naar 15 of 16 graden in het midden en oosten. In het zuiden kan het 17, lokaal 18 graden worden.

In het weekend is er mogelijk een tweedeling tussen het noorden en zuiden. In het zuiden blijft de zon volop schijnen, terwijl in het noorden wolkenvelden voor de zon langs schuiven. De zwakke tot matige wind waait uit het noordoosten en het wordt 13 graden in het noorden en 16 in het zuiden.

Na het weekend wordt de kans steeds groter dat het zonnige en droge weer plaatsmaakt voor een weertype met meer bewolking en van tijd tot tijd regen of enkele buien. De temperatuur zal dan ook geleidelijk wat lager worden.

Na het weekend wordt de kans steeds groter dat het zonnige en droge weer plaatsmaakt voor een weertype met meer bewolking en van tijd tot tijd regen of enkele buien. De temperatuur zal dan ook geleidelijk wat lager worden.

Bron : weeronline

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *