Vrijdag start ticketverkoop voor de vijfde editie van Hoek tot Helder 

Vrijdag start ticketverkoop voor de vijfde editie van Hoek tot Helder 

Woensdag 23 maart 2022 – Een snijdende zuidwestenwind, honderden fanatieke deelnemers en 130 kilometer onstuimige Noordzee: dat zijn sinds 2016 de ingrediënten voor kitesurfmarathon Hoek tot Helder. Een uniek sportevenement in de wereld, waarmee elk jaar veel geld wordt opgehaald voor de Hartstichting. De tickets voor de 5e editie gaan op vrijdag 25 maart om 08.00 uur in de verkoop. Het windraam gaat open op 20 augustus 2022 en loopt tot 6 november 2022.
Hoek tot Helder is in no-time uitgegroeid tot een bucketlist-event voor kitesurfers uit heel Europa. Even heroïsch en afhankelijk van het weer als de Elfstedentocht, maar dan met klotsende golven, kilometers kustlijn en keiharde wind. Dit jaar kiten 500 fanatiekelingen in één ruk van Hoek van Holland naar Den Helder. Een echte uitputtingsslag, want met een hemelsbrede afstand van 130 km is dit de langste downwind kitesurftocht ter wereld die binnen een dag wordt afgelegd.
Dat de tocht razend populair is onder kitesurfers bleek vorig jaar, toen de tickets binnen anderhalf uur waren uitverkocht. Een absoluut record, net als de € 607.000,- die door de deelnemers werd ingezameld voor de Hartstichting. 

Scheepsrecht voor Beau van Erven Dorens?

Aan de afgelopen edities van Hoek tot Helder deden deelnemers van allerlei niveaus mee. Kitesurfgrootheden als Kevin Langeree, Lasse Walker en Gijs Wassenaar bijvoorbeeld. Maar ook Beau van Erven Dorens en Mark Tuitert verschenen al twee keer aan de start. En waar Tuitert in 2019 de finish haalde, lukte Van Erven Dorens dat nog nooit. Naar verluid heeft Beau zich echter voorgenomen om het nog één keer te proberen. Zal drie keer scheepsrecht voor hem zijn? 

Inschrijving geopend

Op 25 maart om 08:00 uur komen de tickets online. De organisatie houdt weer rekening met een ware stormloop. Martijn van Stichting Kite 4 Charity: “Ik hoop dat het weer net zo snel gaat met de tickets als de afgelopen jaren. Dat betekent dat de deelnemers weer erg enthousiast zijn over ons evenement, en dat leidt vaak tot mooie sponsoropbrengsten.” Inschrijven kan op www.hoektothelder.nl.

Foto credit : John Nobbe Fotografie

Foto : John Nobbe Fotografie
Foto : John Nobbe Fotografie
Foto : John Nobbe Fotografie

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *