Gemeentelijke opvanglocaties van vluchtelingen in Westland #Oekraïne

Gemeentelijke opvanglocaties van vluchtelingen in Westland #Oekraïne

Onderstaande locaties worden ingezet als noodopvang waar circa 400 personen kunnen worden opgevangen. Momenteel wordt geïnventariseerd waar opvang voor de langere termijn kan plaatsvinden.

Vlugtenburg
Op dit moment biedt Vakantiepark Vlugtenburg de eerste noodopvang aan ruim 100 vluchtelingen. Het is een flexibele locatie waardoor er tot vandaag nog nieuwe mensen arriveerden. Eerder stroomden vanuit deze locatie mensen door naar andere opvanglocaties buiten Westland, bijvoorbeeld om herenigd te worden met familie of vrienden.

Fletcher Hotels
Sinds 18 maart worden er vluchtelingen in het Fletcher hotel-restaurant Carlton in Naaldwijk opgevangen. De afgelopen dagen is dit aantal opgelopen tot ca 100. Het hotel voorziet in onderkomen, eten en drinken.

HomeFlex
De verwachting is dat via HomeFlex (huisvester van arbeidsmigranten) komende vrijdag 25 maart de eerste groep vluchtelingen kan worden opgevangen op de locatie Elsenbosch in Naaldwijk. Op deze locatie kunnen in totaal 120 vluchtelingen worden opgevangen. Vanuit de gemeente worden, net als op de andere twee locaties, een team en coördinator aangewezen die ter plaatse zorgen voor een gastvrij welkom en verblijf en dagelijks de nodige ondersteuning en hulp bieden

In deze nieuwsbrief informeert de gemeente u over de meest recente ontwikkelingen rond de opvang van vluchtelingen in Westland. Voor meer informatie of vragen kunt u een mail sturen naar Oekraine@gemeentewestland.nl

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *