Weerbericht voor komend weekend

Weerbericht voor komend weekend

In het noorden kan vannacht en vanochtend lokaal mist en lage bewolking voorkomen. Verder is het overdag weer zonnig en het wordt 13 tot 18 graden. Komende dagen neemt de bewolking geleidelijk wat toe en na maandag gaat de temperatuur omlaag. Ook neemt in de loop van volgende week de neerslagkans toe.

Deze nacht is vooral op de Waddeneilanden en langs de noordkust kans op mist en lage bewolking bij temperaturen veelal net boven het vriespunt. In het midden en zuiden van het land is het op de meeste plaatsen helder en variëren de minima van 0 graden boven de zandgronden in het binnenland tot 6 graden in het westen van Zeeland. 

De ochtend start in Noord-Nederland grijs met mist en lage bewolking en het kan eventjes duren voordat dit oplost, vooral boven de Waddeneilanden. Verder is er veel ruimte voor de zon en stijgt het kwik rond 10:00 uur op veel plaatsen weer boven de 10 graden. 

In de middag blijft het zonnig. Wel liggen mist en lage bewolking boven de Noordzee nog steeds op de loer voor de Waddeneilanden en de noordelijke kuststreken. In grote delen van het land wordt het 15 tot 17 graden en in het zuidoosten mogelijk lokaal 18 graden. Met zon wordt het op de Waddeneilanden 13 of 14 graden, maar in eventuele grijzigheid is het slechts een graad of 4. De wind is matig van kracht en waait uit het noorden tot noordoosten. 

Tijdens de avond probeert mist en lage bewolking de noordelijk kustprovincies opnieuw binnen te dringen. In het grootste deel van het land is het eerst helder en kan later regionaal mist ontstaan. In de nacht naar zaterdag komen de minima uit tussen 5 graden vlak aan zee en lokaal 0 graden in Oost-Nederland.

Zaterdag start in het oosten en noorden regionaal grijs met mist en lage bewolking. Verder is er weer flink wat ruimte voor de zon, al heeft de noordelijke helft van het land wel meer wolken dan het zuiden. Het wordt 13 graden in Leeuwarden tot 18 graden in Eindhoven. Op Terschelling blijft het kwik steken rond 11 graden. De noordenwind is zwak of matig van kracht.

Zondag is er opnieuw een fors temperatuurverschil tussen Noord- en Zuid-Nederland. Op de Waddeneilanden en direct aan de noordkust wordt het maximaal 11 graden en in Brabant en Limburg wordt het 17 graden. Het weerbeeld is droog met een afwisseling van wolken en zon. De wind is nog altijd noordelijk en zwak tot hooguit matig. 

Na het weekend zet de temperatuur een verdere daling in en vanaf dinsdag liggen de maxima rond 10 graden. Het is vaker bewolkt, maar het is de eerste dagen nog wel overwegend droog. In de tweede helft van de week neemt de buienkans verder toe.

Bron : www.weeronline.nl

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *