Veel regen en een stevige wind

Veel regen en een stevige wind

Het is bewolkt en regenachtig. Ook waait het flink met in het noordwestelijk kustgebied en bij de Waddeneilanden zware windstoten tot 80-85 km/uur. De temperatuur loopt langzaam op en vanavond is het 8 tot 10 graden. Ook de rest van de week is het regenachtig en krijgen we de zon weinig te zien. Ook waait het soms fors. De temperatuur komt uit op 11 tot 13 graden, maar vanaf donderdag is het weer enkele graden kouder.

In het zuidoosten van het land schijnt eerst nog even de zon. Elders is het bewolkt en in het noorden en noordwesten regent het. De regen breidt vanochtend over het land uit, maar in het oosten van Brabant en in Limburg is het de hele ochtend nog droog. Wel raakt het daar bewolkt. De vlagerige zuidwestenwind is duidelijk aanwezig en is vrij krachtig boven land en krachtig tot hard in de kustgebieden, 5 tot 7 Bft. In het Waddengebied is de zuidwester soms stormachtig, windkracht 8. In het noordwestelijk kustgebied en in het Waddengebied haalt de wind soms uit naar 80-85 km/uur. Boven land zijn windstoten mogelijk van 70 tot 75 km/uur.

Vanmiddag is het overal bewolkt en regenachtig. Op veel plaatsen in het noorden en midden van het land valt tot vanavond 10 tot 20 millimeter. De zuidwestenwind neemt iets in kracht af en is (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6. Wel zijn er nog steeds windstoten tot 75 km/uur mogelijk. De temperatuur loopt gedurende de dag steeds verder op. Aan het begin van de middag is het 5 tot 7 graden, aan het eind van de middag ligt de temperatuur tussen 6 en 9 graden.

Vanavond wordt de maximumtemperatuur van 8 tot 10 graden bereikt. Het is bewolkt en het regent nog op veel plaatsen. Ook komende nacht regent het van tijd tot tijd. De temperatuur daalt uiteindelijk weer naar 6 tot 9 graden en er waait een zwakke tot matige, aan zee vrij krachtige westenwind.

Lees meer via www.weeronline.nl

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *