Massale knokpartij tijdens feest in Honselersdijk

Massale knokpartij tijdens feest in Honselersdijk

Een feest in een partycentrum aan de Dijkweg is vanavond een stuk minder feestelijk geëindigd.

Bezoekers van het Armeense feest gingen rond tien uur met elkaar op de vuist.

Het lukte de eerst aangekomen agenten niet om de vechtenden te scheiden. Sterker nog: de agenten werden op een gegeven moment zelf het mikpunt.

Nadat agenten om assistentie van collega’s hadden verzocht, kwam er vanuit de hele regio versterking. Onder andere een aantal hondengeleiders en het parate peloton kwamen ter plaatse. Op een gegeven moment stonden er tientallen politievoertuigen bij het partycentrum.

Bij het daarop volgende optreden van de politie vielen harde klappen. Ook werden één of meerdere vechtersbazen gebeten door politiehonden. De politie heeft een viertal aanhoudingen verricht.

Het ambulancepersoneel heeft een man verzorgd die bijtwonden van een diensthond had opgelopen. Hij is daarna zonder spoed vervoerd.

Rond half elf keerde de rust weer en werden bezoekers met kinderen in gelegenheid gesteld het pand te verlaten en naar huis te gaan. Hierna kon langzaam de politie-inzet worden afgebouwd.

Luna Events

Het feest vond plaats bij Luna Events, dat al vaker negatief in de media is gekomen. Omwonenden klaagden regelmatig dat ze rond feestjes last hadden van racende auto’s en groepjes lachgasgebruikers. Het betrof vaak feestgangers van Marokkaanse, Turkse, Afghaanse, Hindoestaanse en Nederlandse bruiloften, besnijdenisfeesten, hennafeesten of jubilea.

Vorig jaar heeft burgemeester Bouke Arends hierover gesproken met de exploitant van het partycentrum en aangegeven dat de vergunning kan worden ingetrokken zodra er sprake is van overlast. In de maanden daarna bleek uit diverse controles dat er amper problemen waren.

Foto : Regio15.nl

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *