Tegeltaxi Westland heeft eerste ronde gereden

Tegeltaxi Westland heeft eerste ronde gereden

NK Tegelwip actie officieel gestart: Honderden tegels opgehaald Tegeltaxi Westland 

Op vrijdag 8 april heeft de Westlandse Tegeltaxi de eerste gewipte tegels opgehaald. Het doel van het tegelwippen is het vervangen van tegels voor groen. Je wipt er een tegel uit en plant er bloemen of planten voor in de plaats. Zo kun je een steentje bijdragen aan een groenere en gezondere leefomgeving Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Westland meer klimaatadaptief en biodivers. 


Tegels eruit dus meer plek voor groen en een moestuin
Eind maart werd de actie bekend gemaakt en de aanmeldingen stroomden binnen. Gerard ter Heijden uit Wateringen werd via de buurtapp op de actie gewezen en meldde zich direct aan. “Wij startten op dat moment ook met het ontstenen van onze achtertuin. We maken ruimte voor meer groen en een moestuin. Superluxe dat de Tegeltaxi de tegels heeft opgehaald en afgevoerd en bovendien krijg ik er ook nog planten voor terug. Een goede deal, als je het mij vraagt, die het nog makkelijker maakt om je tuin te vergroenen. Volgens van ter Heijden is het hard nodig dat meer Westlanders dit doen om te zorgen dat we droge voeten houden”

Tegels gratis laten ophalen door Tegeltaxi en ruilen voor tuinplanten
Wie nog twijfelt om de tuin te vergroenen wordt het extra makkelijk gemaakt. De volgende Tegeltaxi rijdt op 22 april. Aanmelden via www.westlandwoontduurzaam.nl/tegelwippen

Wethouder Leen Snijders was ook aanwezig om de heer ter Heijden symbolisch de tuinplanten te overhandigen en het NK Tegelwippen seizoen officieel te openen. Hij vertelt: “In heel Westland zijn we bezig om water beter op te vangen. Zoals het riool splitsen om regenwater op te vangen in oppervlaktewater, we leggen waterbergingen aan en op sommige plekken ligt er waterdoorlatende bestrating. Maar er is meer nodig om Westland klimaatbestendig te maken. Hiervoor hebben we ook de hulp van de bewoners nodig. We proberen hen te stimuleren en informeren via Westland Woont Duurzaam samen met Steenbreek. Het meedoen aan NK Tegelwippen hoort hier ook bij. Ik hoop van harte dat de Tegeltaxi voor veel Westlanders een extra stimulans kan zijn om nog dit jaar aan de tuin te beginnen.”

Hoe het werkt
Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarin heel Nederland tegels verruilt voor planten. De gemeente die de meeste tegels wipt wint. Geef je gewipte tegels op via de website en ze worden opgeteld bij de tegelteller van je gemeente. Ook maken de wippers kans op mooie prijzen 

*Bezoek www.westlandwoontduurzaam.nl/tegelwippen voor alle data, meer informatie en de spelregels. 

Foto : Thierry Schut Fotografie

Foto : Thierry Schut Fotografie

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *