Zon en enkele stapelwolken

Zon en enkele stapelwolken

Overdag wisselen wolkenvelden en zon elkaar regelmatig af. In het zuidoosten kan later op de dag een lokale bui vallen, elders blijft het overwegend droog. Het wordt 12 tot 18 graden. De dagen daarna wordt het gevoelig kouder en vooral maandag kan er wat lichte regen gaan vallen. Op koningsdag stijgt de temperatuur weer iets en blijft het zo goed als droog.

Vannacht zijn er heldere perioden en enkele wolkenvelden. Bij een matige en aan de noordwestkust vrij krachtige noordoostenwind wordt het niet kouder dan 7 tot 10 graden.

Vanmorgen zijn er flinke zonnige perioden en slechts enkele wolkenvelden. Later in de ochtend ontstaan stapelwolken maar het blijft wel overal droog.

Vanmiddag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Helemaal in het noordwesten is het wat zonniger. Het wordt 12 tot 14 graden aan de noordkust, 15 tot 17 graden in het midden van het land en in het zuiden wordt het maximaal 18 graden. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele normale waarden. Er staat een matige en aan de kust vrij krachtige noordoostenwind en zodra de zon achter een stapelwolk verdwijnt, voelt de wind toch wat frisser. Het blijft de hele middag droog.

Vanavond is in het oosten en zuidoosten kans op lokale bui. In de rest van het land blijft het droog en zullen de stapelwolken voor een deel verdwijnen. Later in de avond en in de nacht naar maandag trekken wolkenvelden over het land en komen enkele lichte buien voor. De minima komen uit tussen 5 en 8 graden.

Lees meer via www.weeronline.nl

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.