Westland gaat voor een Positieve Sportcultuur

Westland gaat voor een Positieve Sportcultuur

Vandaag is de campagne ‘Westland Wint’ gelanceerd. Wethouder Pieter Varekamp kreeg de banner overhandigd die straks door heel Westland te vinden zijn. Deze campagne is een onderdeel van het Westlandse Sportakkoord en moet bijdragen aan de positieve sportcultuur. “Sport is belangrijk voor iedereen, maar dan ook echt iedereen. Dit betekent met of zonder beperking, voor iedere nationaliteit en voor elke leeftijd”, aldus Pieter Varekamp.

Wethouder Varekamp: “Westlanders zijn sportieve inwoners. En toch zien we dat het niet voor iedereen altijd even makkelijk is om te gaan of kunnen sporten of om de juiste sport te vinden. In het lokaal Sportakkoord hebben we nu vier thema’s benoemd met te behalen doelen: Inclusief sporten en bewegen, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur en motorisch vaardig in bewegen. De komende jaren gaan we dus zorgen dat binnen deze thema’s er initiatieven worden opgezet en uitgevoerd. Deze campagne ‘Westland Wint’ is een mooie aftrap van het Westlandse Sportakkoord. Zo hopen we dat we nog meer sportieve en gezonde inwoners krijgen.”

Campagne ‘Westland Wint’

De komende weken worden de banners en posters met als thema ‘Westland Wint’, verspreid onder de sportaanbieders in het Westland. Daarnaast is er een promotievideo gemaakt. Deze is te zien op www.westlandwint.nl. We merken dat veel sporters een positieve sportcultuur belangrijk vinden. De campagne biedt een toolkit om hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Westlandse Sportakkoord budget

Gemeente Westland zet zich samen met haar partners in om alle Westlanders met plezier te laten sporten en bewegen. Het Sportakkoord is een financieel steuntje dat zorgt voor een extra stapje om gezond bezig te zijn. Als lokale verenigingen eensportief idee hebben, kunnen ze daarvoor een budget aanvragen. Meer informatie: www.gemeentewestland.nl/over-westland/sport-en-bewegen/sportakkoord/

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *