Weerbericht : Yesssssss vol op Zon deze week

Weerbericht : Yesssssss vol op Zon deze week

Overdag schijnt de zon flink met landinwaarts ook enkele stapelwolken. Het blijft droog en met maxima van 14 tot lokaal 19 graden is het wat zachter. Dinsdag en woensdag wordt het weer wat frisser met maximaal 16 graden en daarbij zijn er veel wolkenvelden met af en toe zonneschijn. Bovendien valt dinsdag plaatselijk een bui. De rest van de week loopt de temperatuur geleidelijk op en daarbij schijnt geregeld de zon.

Vannacht waait het nauwelijks en kan in de buitengebieden lokaal wat ondiepe mistbanken ontstaan. De meeste opklaringen zijn weggelegd voor het noorden en hier koelt het af richting het vriespunt. Aan de grond vriest het licht. Verder naar het zuiden komt wat meer bewolking voor en hier komt de minimumtemperatuur tussen 5 en 7 graden uit.

Vanochtend vroeg is het aan de frisse kant met hier en daar wat ondiepe mistbanken. Al vrij snel in de ochtend verdwijnt de mist. De rest van de ochtend verloopt met vrij zonnig voorjaarsweer. Het waait nauwelijks uit een meest noordelijke richting en het blijft droog.

Vanmiddag zijn er flinke zonnige perioden en vooral in het binnenland komen stapelwolken tot ontwikkeling. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige wind uit het noorden. Met het zonnetje erbij warmt het sterker op vergeleken met vandaag. Het wordt 14 tot 17 graden in het noorden en midden van het land. Ten zuiden van de grote rivieren warmt het op richting 19 graden. Op de Waddeneilanden blijft het kwik wel iets achter door de noordenwind. Beschut achter de duinen wordt het daar 13 graden, maar op het strand is het een fractie frisser.

Vanavond klaart het breed op voordat de zon ondergaat rond 21 uur. Alleen in het uiterste noordwesten neemt de bewolking geleidelijk toe en hier kan ook een enkel spatje regen uit vallen. Tijdens de nacht naar dinsdag breidt de bewolking zich verder uit over het land. Voor de bewolking uit kan in het binnenland tijdens opklaringen nog een mistbank ontstaan. Het koelt af naar 3 tot 7 graden, afhankelijk van hoe lang het opklaart. Alleen vlak aan de grond komt het in het binnenland nog net tot lichte vorst.

Dinsdag doet de temperatuur weer een stapje terug en moeten we met meer bewolking genoegen nemen. Uit de dikkere wolkenvelden kan soms ook een spatje regen vallen, maar de neerslaghoeveelheden zijn vooralsnog beperkt. Door de noordelijke wind blijft de temperatuur steken op 12 tot 15 graden. In het zuiden warmt het nog op naar 16 graden, maar dat is altijd nog zo’n 2 graden onder de normale waarde voor begin mei.

Ook woensdag staat het weerbeeld nog in het teken van fris voorjaarsweer. Het blijft wel droog en de zon krijgt meer ruimte. Het wordt op het warmste moment van de middag 12 tot 16 graden van noord naar zuid.

De dagen daarna draait de wind iets naar het westen en dit brengt wat zachtere lucht met zich mee. De maximumtemperatuur stijgt naar 15 tot 18 graden. Tijdens Bevrijdingsdag kunnen de meeste festivals en evenementen op droog weer rekenen met flinke zonnige perioden en stapelwolken.

Bron : www.weeronline

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *