Avond met alcohol en lachgas loopt uit de hand in Maassluis

Avond met alcohol en lachgas loopt uit de hand in Maassluis

Maandag 2 mei stonden twee verdachten voor de rechter vanwege een mishandeling op 14 januari 2022 in Maassluis. Beide verdachten kwamen apart van elkaar voor de rechter en werden beiden verdacht van mishandeling.

Mishandeling
Het is vrijdag 14 januari als een 29-jarige man alcohol drinkt en lachgas gebruikt met zijn 39-jarige vrouw in een woning in de Vertowijk in Maassluis. In de woning wonen twee kinderen, tijdens de mishandeling was het 2-jarige kindje thuis. Het tweetal krijgt die avond een discussie over iets in de familiesfeer. ‘Ze begon me broertje erbij te betrekken. Toen werd het zwart voor me ogen en kregen we ruzie’, zo verklaart de 29-jarige man uit Rotterdam tegenover de rechter. ‘Ik weet dat ik haar toen bij de keel heb gepakt. Toen sloeg mijn vrouw direct een wijnfles kapot op mijn hoofd. Ik denk dat zij dat deed om zichzelf te beschermen.’

Volgens de 39-jarige vrouw uit Maassluis pakte de 29-jarige man daarna een stuk glas van de kapotgeslagen fles, en duwde de man dit stuk glas in haar gezicht. Agenten die later ter plaatse komen zien verwondingen bij de linker- en rechterzijde van de keel. Ook heeft de vrouw in haar hele gezicht meerdere kleine wondjes en heeft ze een flinke snee op haar voorhoofd. De 29-jarige Rotterdam zei daarover op de zitting: ‘Ik heb mijn vrouw bij de keel gepakt, maar ik heb zeker weten geen glas in haar gezicht geduwd. Ik kan mij niet voorstellen dat ik ooit mijn vrouw zou verwonden. Misschien heeft ze dat onbedoeld wel zelf gedaan’.

Na de mishandeling ligt er op veel plekken glas. De 29-jarige Rotterdammer stapt na de mishandeling in de auto en rijdt weg. Op dat moment kwam de toen 14-jarige dochter van de 39-jarige vrouw thuis. Het meisje zag haar moeder onder het bloed zitten. ‘Dit is wel heel erg mama’, zo zei de oudste dochter. ‘Ik schaam me kapot dat de 14-jarige dit heeft moeten zien.’ Aldus de 29-jarige Rotterdammer tijdens de rechtszaak. Zowel de 39-jarige vrouw (de moeder van het meisje) en de 29-jarige Rotterdammer hebben er veel met het meisje over gesproken.

Politie
De 29-jarige Rotterdammer reed na de mishandeling weg in zijn auto. Op de Vermeerlaan in Maassluis belde hij de hulpdiensten voor hulp. Politie en ambulancezorg kwamen ter plaatse. Zowel de man als de vrouw werden die avond allebei aangehouden.

De vrouw deed aangifte tegen de 29-jarige man. De 29-jarige man vertelde tijdens de zitting dat hij zich door de agenten onder druk werd gezet. ”Op het moment dat ik werd verhoord op het bureau werd ik best wel getriggerd om alles op te noemen wat tegen mij gebruikt kon worden. Ik kreeg geen tijd om na te denken”, aldus de 29-jarige verdachte tijdens de rechtszaak.

De 29-jarige Rotterdammer deed naar eigen zeggen hierop uit emotie ook aangifte tegen zijn 39-jarige vrouw. Echter staat hij nu niet meer achter deze aangifte, maar een aangifte kan niet meer worden ingetrokken. De verdachte zegt op de zitting: ‘Ik sta helemaal niet achter die aangifte. Ik wil het leven van me vrouw niet moeilijk maken.’ De 29-jarige man is twee keer eerder veroordeeld geweest vanwege mishandeling.

De 39-jarige vrouw stond ook voor de rechter voor het kapotslaan van een wijnfles op het hoofd van de 29-jarige Rotterdammer. ”Uit reactie pakte ik de fles wijn en toen sloeg ik de fles op zijn hoofd. Het kapotslaan van de fles was uit een reflex. Ik heb tegen hem gezegd ga weg/ ga van me af. We waren allebei niet voor reden vatbaar. We waren onder invloed van lachgas en daardoor kwam dit. Ik sloeg hem en toen schrok ik, ik dacht gelijk ‘wat doe ik’. We hebben sinds de mishandeling niet meer aan lachgas gedaan.” Aldus de 39-jarige vrouw uit Maassluis tijdens de zitting.

Samen verder
Ondanks de mishandeling gaat het stel samen verder. Het tweetal is samen in relatietherapie gegaan en gaan ervoor zorgen dat het vanaf nu niet meer gaat gebeuren. Ook zeggen ze tijdens de zitting geen lachgas meer te gaan gebruiken. Daarnaast hebben ze al toekomstplannen om op langere termijn samen te gaan wonen.

Eis officier van Justitie
‘Mishandeling door de vrouw bij de keel te pakken en daarna glasscherven in het gezicht te duwen vind ik wettig en overtuigend bewezen’, aldus de officier van Justitie tijdens de zitting. De officier van justitie eiste tegen de 29-jarige man uit Rotterdam 60 uur taakstraf en een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf  van 20 dagen.

Over de eis tegen de 39-jarige vrouw uit Maassluis zegt de officier van Justitie: ”Had mevrouw zich zo mogen verdedigen? Meneer wegduwen of klap geven had gekund. Het slaan met een fles op de hoofd is een te zwaar middel. Deze reactie kan versterkt zijn door alcohol en lachgas gebruik. Beroep op noodweer is daarom niet aan de orde. Ik eis tegen de 39-jarige vrouw een geheel voorwaardelijke straf: taakstraf 60 uur met proeftijd van 2 jaar.”

Uitspraak
De rechter veroordeelt de 29-jarige man uit Rotterdam voor de mishandeling van zijn vrouw in Maassluis. De rechtbank legt een geheel voorwaardelijke celstraf van 20 dagen op met een proeftijd van 2 jaar met als bijzondere voorwaarden reclasseringstoezicht en middelen controle op alcohol.

De rechtbank ontslaat de 39-jarige vrouw uit Maassluis van alle rechtsvervolging op grond van noodweerexces. Dit betekent dat de vrouw geen straf krijgt. ”Dit is geen noodweer, met een fles op het hoofd slaan is een te zwaar middel. Uw reactie is versterkt door het gebruik van alcohol en lachgas. Het is daarom noodweerexces”, aldus de rechter.

Misdaad Journalist : Jay Koek 112MaasMedia

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *