Westland Woont Duurzaam organiseert weer gratis Kennisavond “Energie besparen” op 31 mei

Westland Woont Duurzaam organiseert weer gratis Kennisavond “Energie besparen” op 31 mei

Woningeigenaren zijn van harte welkom op maandag 31 mei 19:30 – 22:00 uur in Bibliotheek De Lier. Tijdens de kennisavond wordt informatie gedeeld over energie besparen in huis. Hierdoor wordt het wooncomfort vaak groter en gaan de kosten van de energierekening omlaag. Voor elke deelnemer is er een duurzame attentie om thuis direct te beginnen met energie besparen. Daarom is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via www.westlandwoontduurzaam.nl/energiebesparen. De avond werd eerder georganiseerd op 21 maart en was toen een groot succes. 

Kleine en grote maatregelen – van kruipruimte tot zolder
Er zijn veel mogelijkheden om energie te besparen. Zowel de kleine, als grote ingrepen worden besproken op een interactieve manier. Energie besparen kan bijvoorbeeld door isolatie, zelf energie opwekken met zonnepanelen maar ook door het plaatsen van tochtstrips of het anders instellen van de ketel. Er zijn ook subsidies beschikbaar vanuit het rijk om maatregelen door te voeren. Deze komen ook aan bod. 

Westlandse Energiecoaches
Er zijn 6 Westlandse Energiecoaches. Deze geschoolde vrijwilligers helpen bewoners uit het Westland als zij vragen hebben over het verduurzamen van hun huis met een onafhankelijk advies. Annie van de Lans, Gerard van Meurs, Nico Arkestijn, Patrick van der Knaap en Theo van Tol zijn namens de Westlandse Energiecoaches ook aanwezig. 

De avond wordt georganiseerd door Westland Woont Duurzaam namens gemeente Westland in samenwerking met Bibliotheek Westland en groenoverleven.nu. 

Adres: Bibliotheek De Lier, van Rijnstraat 28
Toegang: gratis inschrijven vooraf is noodzakelijk via www.westlandwoontduurzaam.nl/energiebesparen. Het aantal plaatsen is beperkt. 

Meer informatie op www.westlandwoontduurzaam.nl of via Instagram en Facebook @westlandwoontduurzaam 

Over Westland Woont Duurzaam
Westland Woont Duurzaam is een initiatief van gemeente Westland om Westlanders te motiveren te verduurzamen, zowel particulier als zakelijk. Via de website wordt informatie gedeeld over duurzaamheid, subsidies en vergunningsaanvragen en kunnen vragen gesteld worden.

Foto: Westlandse Energiecoaches helpen u graag bij het verduurzamen van uw woning. O.a. Patrick van der Knaap uit Naaldwijk is aanwezig om u te voorzien van onafhankelijk advies.

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *