’s-Gravenzandse Reddingsbrigade klaar voor het nieuwe strandseizoen

’s-Gravenzandse Reddingsbrigade klaar voor het nieuwe strandseizoen

Het team van 100 actieve lifeguards van de ’s-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade (GVRB) staat weer klaar om vanaf 15 mei tot eind september elk weekend toezicht te houden op het strand. In de zomervakantie zijn zij dagelijks aanwezig op het strand. Eerste hulp verlenen, kinderen die verdwaald zijn herenigen met hun ouders en in actie komen als iemand in gevaar is. ‘Dit zijn zaken waar veel mensen de reddingsbrigade van kennen. Maar juist het voorkomen van gevaarlijke situaties is een van onze kerntaken’, vertelt Patrick van Eijsden, voorzitter van de GVRB. ‘Daarom zetten wij actief in op het geven van voorlichting, op het strand maar ook bij bijvoorbeeld hotels, vakantieparken en campings.’ 

 

Preventie 

Het toezichthouden doet de GVRB niet alleen vanuit de verschillende strandposten, maar juist ook actief door strandpatrouilles, zowel met de auto, op de fiets als lopend. De lifeguards komen dan onder de mensen, zien wat er speelt en kunnen tijdig waarschuwen en adviseren. ‘Onze lifeguards zijn goed opgeleid en trainen regelmatig om hun vaardigheden op peil te houden. Wij zijn als professionele hulpverleningspartner klaar voor inzet; met onze alarmploeg zelfs 24 uur per dag, 7 dagen per week. Maar als GVRB willen we juist zorgen dat we problemen en gevaarlijke situaties voorkomen door in te zetten op preventie’, aldus Van Eijsden. 

 

Vrijwilligers 

In 2021 was de GVRB 7081 uur op het strand aanwezig. ‘Een indrukwekkend aantal uren, zeker als je bedenkt dat dit allemaal vrijwilligersuren zijn.’ Bij de vereniging zijn in totaal rond de 250 leden actief. Jeugdleden, lifeguards, maar ook vrijwilligers die niet actief zijn op het strand en zich op andere manieren inzetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderhoud aan materiaal en panden, het geven van voorlichting en bestuurs- of kaderfuncties. Iedereen draagt zo zijn steentje bij aan de veiligheid op en rond het ’s-Gravenzandse strand. 

 

Meer informatie over de GVRB: www.reddingsbrigade.comen via de verschillende social media

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *