Machteld terug naar Marktplein en straatklok naar Heenweg

Machteld terug naar Marktplein en straatklok naar Heenweg

Het standbeeld van Gravin Machteld keert toch terug op het Marktplein in ‘s-Gravenzande en de straatklok van Heenweg komt ook terug.

Dit zijn twee voornemens uit het coalitieakkoord van Westland Verstandig, GBW en VVD dat vanavond is gepresenteerd.

Het standbeeld van Machteld werd begin 2018 van het Marktplein verwijderd vanwege de herinrichting van het plein. Vervolgens werd direct duidelijk dat het daar niet meer zou terugkeren, maar op een andere plek in ‘s-Gravenzande. Met name fractievoorzitter Peter Duijsens (Westland Verstandig) heeft er jarenlang voor geijverd dat het beeld zou terugkomen op het Marktplein, “waar het hoort”. Herhaaldelijk diende hij daartoe een motie in, maar Duijsens kreeg nimmer een meerderheid in de gemeenteraad.

Het nu nog steeds in opslag liggende standbeeld zou over enige tijd een plek krijgen in de tuin van het nieuwe appartementencomplex dat op de plek van het oude gemeentekantoor aan de Van Geeststraat komt, maar de nieuwe coalitie kiest dus toch voor het Marktplein

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *