Zeer grote brand Van Gijnstraat in Rijswijk

Zeer grote brand Van Gijnstraat in Rijswijk

Rond 00.30 uur kreeg de brandweer meerdere meldingen binnen van een uitslaande brand in een bedrijf aan de Van Gijnstraat in Rijswijk. Bij de brand komt veel rook vrij. De hulpdiensten zijn met veel voertuigen en personeel onderweg naar het incident. Geef hen de ruimte. Meer informatie volgt.

Bluswerkzaamheden en verkeer 05:34

De verwachting is dat de bluswerkzaamheden tot in de ochtend duren. Dit zorgt nog steeds voor rookoverlast. Ook het verkeer in de directe omgeving zal hinder ondervinden vanwege de wegafsluitingen. Volg daarom de aanwijzingen ter plaatse op.
 

Stichting Salvage is aanwezig om de getroffen mensen te helpen met de afhandeling van de schade.

Hotelgasten opgevangen, rook zorgt voor hinder 03:39

De bestrijding van de brand gaat nog geruime tijd duren. De gasten van het ontruimde hotel zijn tijdelijk opgevangen in een ander hotel.
 

Uit de metingen van rook blijkt dat deze geen gevaar oplevert, maar wel veel hinder kan veroorzaken. Advies blijft om nog steeds uit de rook weg te blijven. Rook is nooit goed voor de gezondheid.

Meerdere bedrijfspanden in brand en hotel ontruimd, me 02:21

De brand woedt in meerdere bedrijfspanden. De brandweer bestrijdt de brand met veel voertuigen en personeel. De klappen die worden gehoord komen zeer waarschijnlijk van gasflessen die in het pand aanwezig zijn.

Het nabijgelegen hotel is ontruimd. Voor de gasten wordt een opvang gezocht.

Bij de brand komt nog steeds veel rook vrij. Blijf uit de rook! De brandweer zet meetploegen in om de verspreiding van de rook in kaart te brengen.

Brontekst : Brandweer Haaglanden

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *