Tuindersbedrijf maakt einde aan wurgcontract voor Oekraïners #Westland

Tuindersbedrijf maakt einde aan wurgcontract voor Oekraïners #Westland

Het tuindersbedrijf Vreugdenhil Bulbs & Plants gaat Oekraïners en Polen met een wurgcontract een nieuw contract aanbieden. Gisteren maakte CNV bekend dat in de contracten allerlei boeteclausules zijn opgenomen en ook staat erin dat een overtreding van de regels kan leiden tot “deportatie naar Oekraïne en een verbod op toegang tot EU-landen”. Vreugdenhil huurde deze mensen in bij het Poolse uitzendbureau JanPol. (Bron : Nos.nl)

Vreugdenhil gekapt met Jan Pol

Vreugdenhil heeft per direct de samenwerking met uitzendbureau JanPol stopgezet. De kweker heeft in onderling overleg met het Nederlandse uitzendbureau Tradiro bereikt, dat deze uitzender de gedupeerde werknemers nu een contract aanbiedt. Die arbeidsmigranten kunnen voor minimaal zes maanden bij Vreugdenhil blijven werken.

Volgens directeur Jochem Vreugdenhil is uit onderzoek gebleken dat de contracten van JanPol met de Oekraïense en Poolse werknemers inderdaad niet in de haak zijn. “Daarom hebben we de samenwerking met JanPol per direct stopgezet. We zijn ervan overtuigd dat het recht aan onze kant staat. Als je in Nederland werkt, dan val je onder de Nederlandse wetgeving. Als een organisatie in strijd met de wet handelt, dan is het niet meer dan logisch dat overeenkomsten niet langer in stand kunnen worden gehouden”, aldus Vreugdenhil. (Bron : Wos.nl)

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *