Wisselvallig weer tijdens #Pinksteren

Wisselvallig weer tijdens #Pinksteren

Zondag, eerste pinksterdag, is het bewolkt en vanuit het zuiden trekken flinke buien over het land. Daarbij is ook onweer mogelijk. De buien trekken langzaam naar het noorden en lokaal valt veel regenwater in korte tijd. In het noorden blijft het mogelijk de hele dag nog droog en volgen de buien pas in de avond. In het zuiden klaart het dan weer op en breekt de zon nog even door. Er waait een zwakke noorden- tot noordoostenwind en het wordt 20-21 graden in het noorden en westen en 22-23 graden landinwaarts. Op de Waddeneilanden wordt het maximaal een graad of 17.

Pinkstermaandag schijnt af en toe de zon, maar er trekken ook een paar buien over het land. In de loop van de middag breekt de zon weer vaker door en is het overwegend droog. De wind waait uit het westen en voert minder warme lucht aan. In het westen wordt het maximaal 18 of 19 graden, landinwaarts stijgt het kwik naar 20 tot 22 graden met de hoogste waarden in het oosten en zuidoosten.

Voor meer weer surf naar www.weeronline.nl

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *