Proef met digitale informatieborden stranden Westland

Proef met digitale informatieborden stranden Westland

Op twee Westlandse strandopgangen kan het de strandbezoeker niet zijn ontgaan; er zijn grote LED-borden geplaatst. De borden van 2 bij 3,5 meter zijn geplaatst bij de strandopgangen Strandweg (Ter Heijde) en Vlugtenburg (’s-Gravenzande). “De borden tonen relevante informatie voor de strandbezoeker; onder andere de betekenis van de waarschuwingsvlaggen, de werking van een mui en de tijdstippen van hoog- en laagwater. Het grote voordeel ten opzichte van de huidige informatieborden, is dat de LED-borden dynamisch zijn. Er kan actuele informatie worden getoond, met bewegende beelden én in meerdere talen. De attentiewaarde zou wel eens veel groter kunnen zijn en daarmee het bereik van het strandpubliek.” zegt Roel Batelaan namens Reddingsbrigade Nederland.
Het Strand Veilig
De pilot met de LED-borden duurt een maand en krijgt in de toekomst mogelijk een vervolg. Batelaan legt uit: “Reddingsbrigade Nederland voert in samenwerking met de Nationale Raad Zwemveiligheid het project ‘Het Strand Veilig’ uit. Eén van de projectlijnen gaat over verbeterde publiekscommunicatie. Al jaren is er kritiek op het woud aan borden met statische informatie bij de strandopgangen. Het leidt tot gebrekkige kennis van de strandveiligheid bij de strandbezoekers. Om hier verbetering in aan te brengen is contact gezocht met Vidiled, een Brabants familiebedrijf dat gespecialiseerd is in digitale informatieborden. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid heeft Vidiled haar medewerking verleend aan de plaatsing van de borden voor de pilot-periode. Op lokaal niveau is er samenwerking met de KNRM in Ter Heijde en de reddingsbrigades in ’s-Gravenzande en Monster, in afstemming met Gemeente Westland.”

Evaluatie
Om de publiekservaringen goed te kunnen meten, wordt op meerdere momenten een korte publieksenquête gehouden. Dit gebeurt op verschillende dagen, op diverse tijden en tevens met variabele weertypen. Bij reeds gehouden enquêtes ontvingen de projectmedewerkers enthousiaste reacties en opbouwende kritiek over hoe de LED-borden nog beter zouden kunnen functioneren.
Heeft u de enquêteurs gemist en wilt u ook een mening delen over bovenstaande pilot? Stuur een e-mail naar rbatelaan@reddingsbrigade.nl o.v.v. ‘LED-borden’.

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *