Westland heeft al 6432 tegels gewipt

Westland heeft al 6432 tegels gewipt

Sinds 21 maart doet gemeente Westland mee aan het NK Tegelwippen. Ieder dorp wordt bezocht door een promotieteam en vervolgens door de Tegeltaxi. Bewoners van Westland kunnen de Tegeltaxi bestellen en de gewipte tegels gratis op laten halen en ruilen voor biologische tuinplanten. Vooraf aanmelden is noodzakelijk via www.westlandwoontduurzaam.nl/tegelwippen.

Vervang tegels voor groen
Het doel van het tegelwippen is het vervangen van tegels voor groen. Je wipt er een tegel uit en plant er bloemen of planten voor in de plaats. Zo kun je een steentje bijdragen aan een groenere en gezondere leefomgeving Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Westland meer klimaatadaptief en biodivers.

Tegels gratis laten ophalen door de Tegeltaxi

De Tegeltaxi rijdt dit jaar nog drie keer. Maak daarom van het moment gebruik om toch de tuin aan te pakken of bijvoorbeeld een geveltuintje aan te leggen. Iedere tegel minder is winst voor het klimaat.

Wethouder Ferwerda is enthousiast over deze actie: ‘Ik ben erg blij dat het draagvlak toeneemt en dat inwoners meedoen aan deze ludieke manier van vergroenen van het Westland!’’

Resterende data ophaaldagen Tegeltaxi
9 september – De Lier + Westland

30 september – Honselersdijk en Kwintsheul + Westland
21 oktober – Poeldijk + Westland

Ook als je zelf tegels naar de werf brengt kun je deze tegels opgeven als gewipte tegels op www.nktegelwippen.nl. Tegelwippers maken namelijk ook nog eens kans om mooie prijzen te winnen.

Foto: Tegelwippen kan op vele manieren, je kan bijvoorbeeld ook een geveltuintje aanleggen.

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *