BAB-VIOS Touringcars bestaat 100 jaar

BAB-VIOS Touringcars bestaat 100 jaar

Zijne Koninklijke Hoogheid verleent predicaat Hofleverancier 

Het familiebedrijf BAB-VIOS Touringcars, gevestigd aan de Hoefsmid in Wateringen, viert dit jaar een bijzondere mijlpaal: het touringcarbedrijf bestaat maar liefst 100 jaar. Ter ere van deze gelegenheid en als blijk van bewezen diensten verleent Zijne Koninklijke Hoogheid het predicaat Hofleverancier. Er zijn slechts tientallen bedrijven per jaar die dit mogen ontvangen. Dit werd vandaag op ludieke wijze bekend gemaakt tijdens de jubileumviering. Deze viering was tevens een eerbetoon aan de eerdere generaties, die hun ziel en zaligheid in het familiebedrijf hebben gestopt. In 1922 startte VIOS Autobusdiensten onder leiding van Piet Lipman uit Wateringen, de lijndienst Kwintsheul-Wateringen-Rijswijk. Inmiddels staat de derde generatie al ruim 37 jaar aan het roer. Huidig directeur Michel Kortekaas is getrouwd met Brigitte, de kleindochter van oprichter Piet Lipman. Ook zij werkt in het bedrijf, net als hun twee zoons. Samen met alle medewerkers vormen zij een middelgroot, modern en gespecialiseerd touringcarbedrijf te midden van haar klantenkring uit Den Haag, Rijswijk en het Westland.

Meer informatie via: www.babviostouringcars.nl

100 jaar BAB-VIOS touringcars

Michel Kortekaas, huidig directeur van BAB-VIOS Touringcars, blikt trots terug: “

Het is bijzonder om op de dag van de jubileumviering kenbaar te mogen maken dat het predicaat Hofleverancier aan ons wordt verleend. Er is dan ook een mooie historie aan voorafgegaan. Honderd jaar geleden, in 1922, startte VIOS (Vooruitgang Is Ons streven) autobusdiensten onder leiding van Piet Lipman. In 1934 was VIOS met een vloot van 80 autobussen al tot het grootste busbedrijf van Nederland gegroeid. In die tijd was de behoefte om snel en veilig naar een grote stad of familie te kunnen reizen enorm. Tot de oorlog was VIOS zeer succesvol in zowel busdiensten als (internationale) busreizen. Na de oorlog was er ondanks een leeggeroofde bus-garage geen reden om stil te vallen. Met het laatste overgebleven spaargeld werd een stoomschip gekocht om de geallieerden over de Dordtse Kil te kunnen zetten. Ook werd het Rijswijkse busbedrijf BAB (Buitelaars Auto Bedrijf) in 1949 overgenomen om zo aan de groeiende naoorlogse welvaart en vervoersvraag te kunnen voldoen.”

Michel vervolgt: “Daardoor had het bedrijf de zaken snel weer op orde en kon het als eerste een reisbureau in Rijswijk openen en niet lang daarna ook in Wateringen. Als medio jaren ’80 de inmiddels 3e generatie het roer overneemt, zijn er ook andere, moeilijke tijden aangebroken. Hevige concurrentie en prijsdalingen maakten dat de bedrijven onder één dak en onder één bedrijfsnaam verder moesten gaan: BAB-VIOS Touringcars werd de naam. Dit alles met maar één doel: een middelgroot, modern en gespecialiseerd touringcarbedrijf met uiterst ervaren chauffeurs en schitterende touringcars te midden van haar grote klantenkring uit Den Haag, Rijswijk en het Westland. Mede door het overnemen van het prestigieuze Hofstad Tours en de bouw van een bedrijfspand in 2005, bleek BAB-VIOS heel goed in staat om service en kwaliteit te leveren, waaraan vrijwel elke inwoner in deze regio wel een herinnering heeft zoals een schoolreis, dagtocht, voetbal- of museumrit. Ik ben dan ook enorm trots dat wij hier nu aan het roer staan en hier ons steentje aan hebben mogen bijdragen. Ik blik terug op een mooie dag waarop wij met zijn allen hebben geproost op deze bijzondere historie en hopelijke mooie toekomst die gaat komen.”

Over BAB-VIOS touringcars

BAB-VIOS touringcars werd in 1922 opgericht en verzorgt busvervoer in Den Haag, Rotterdam en het Westland. BAB-VIOS Touringcars richt zich enerzijds op groepsvervoer in de directe regio voor onder meer de Gemeente Den Haag, musea, bedrijven en scholen. Anderzijds is het met zijn merk Hofstad Tours zeer actief met vervoersopdrachten voor Ministeries, Ambassades en andere overheidsinstellingen. BAB-VIOS is gehuisvest in een duurzaam, modern en energiezuinig bedrijfspand te Wateringen met royale onderhoudsvoorzieningen. 

Foto: collega’s en familie tijdens de jubileumviering © Arnaud Roelofsz

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *