Komend weekend herfstachtig en nat

Komend weekend herfstachtig en nat

Vrijdag: talrijke buien, stevige wind

Vrijdag worden talrijke buien vanaf de Noordzee over het land gestuurd. Hierbij kan het ook onweren, vooral in de kustprovincies. Tussendoor zien we af en toe de zon. Later in de middag en avond kan het enige tijd meer aaneengesloten regenen. Er waait een matige, aan zee vaak krachtige, noordwestenwind en het wordt tussen de buien door een graad of 16. Hiermee is het aan de frisse kant voor de tijd van het jaar. Maxima rond 19 graden zijn gebruikelijk half september.

Weekend: herfstachtig en nat

Ook zaterdag is het ronduit herfstachtig met regelmatig buien en vooral in de kustregio’s veel wind. Daar waait nog steeds een (vrij) krachtige (5 of 6 Bft) noordwester. Landinwaarts is de wind veelal matig, 3 of 4 Bft. De zon zien we slechts af en toe en het wordt maximaal 15 of 16 graden.

Zondag passeert weer een meer aaneengesloten regengebied ons land. Waarschijnlijk gebeurt dit in ochtend en het begin van de middag en dan kan het enige tijd flink doorregenen. Achter dit regengebied klaart het op, maar komen ook weer enkele buien tot ontwikkeling. Het wordt slechts een graad of 15 en er waait nog altijd een stevige wind uit het noordwesten.

Bron : www.weeronline.nl

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *