Re-Sell kringloopwinkel overhandigt €22.125 aan WestlandPas

Re-Sell kringloopwinkel overhandigt €22.125 aan WestlandPas

Vrijdag 23 september heeft Jochem Immerzeel (stichting Westlandpas) een cheque ter waarde van €22.125 euro ontvangen van Re-Sell. De kringloopwinkel uit ’s-Gravenzande heeft ervoor gekozen om een deel van hun inkomsten te schenken aan de kinderen van Westland. 

Het geld wordt verdeeld over de kinderen die gebruik maken van het KindPakket op de WestlandPas. Op hun pas komt €25 te staan als tegoed, dit noemen we het Doe Mee geld. Met dit Doe Mee geld kunnen deze kinderen iets kopen in een van de deelnemende speelgoedwinkels, of kunnen zij dit gebruiken om vrij te zwemmen bij een van de Westlandse zwembaden. 

Barend Rombout (wethouder Zorg en Welzijn) kon helaas niet bij dit feestelijke moment aanwezig zijn, maar is blij verrast met deze bijdrage. “Wij vinden het belangrijk dat elk kind mee kan doen met zijn of haar leeftijdsgenootjes. Het is een ontzettend mooi gebaar om geld te doneren aan de kinderen die het nodig hebben. Door de donatie van Re-Sell kunnen deze kinderen zelf iets kiezen wat zij leuk vinden.“

Dankzij de inzet van alle vrijwilligers kan Re-Sell jaarlijks het grootste deel van haar inkomsten aan goede doelen doneren. “Wij bestonden 2 jaar geleden 10 jaar. Omdat in die tijd Corona ook ons parten speelde, konden we minder doneren en besloten we voorlopig alleen voor Westlandse doelen te kiezen. Wij zijn blij dat we juist nu deze kinderen kunnen verrassen met iets extra’s” legt bestuurslid Corine Weterings uit.

Hoe werkt het?

Het is voor gezinnen met een laag inkomen lastig om extraatjes voor hun kinderen te betalen. Voor hen is er het Kindpakket ontwikkeld door gemeente Westland. Het Kindpakket staat op de Westlandpas. Kinderen die hier recht op hebben, ontvangen automatisch een WestlandPas. Op de passen van kinderen tussen de 4 en 12 jaar, die gebruik maken van het Kindpakket wordt een tegoed van €25 geplaatst. Deze kinderen ontvangen volgende week een brief met daarin alle informatie over het Doe Mee geld.  

© Thierry Schut

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *