Zeer grote brand in schuur Delft, circusdieren in veiligheid gebracht

Zeer grote brand in schuur Delft, circusdieren in veiligheid gebracht

Delft – Vanavond is een zeer grote brand uitgebroken aan de Hoflaan.

Rond tien uur kreeg de meldkamer van de brandweer de melding van de brand binnen. Brandweereenheden van kazernes; Delft en Pijnacker-Nootdorp werden met spoed opgeroepen.

Een kleine tien minuten later schaalde de brandweer op naar ‘middelbrand’. Niet veel later schaalde de brandweer verder op naar ‘grote brand’ en ‘zeer grote brand’.

De brand lijkt te woedden in een kas of schuur. Er zijn brandweereenheden gealarmeerd uit Delft, Pijnacker-Nootdorp, De Lier, Wateringen, Den Hoorn, Honselersdijk, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Den Haag.

In de beginfase van de brand werd op het terrein een persoon vermist. Deze is later aangetroffen en wordt in de ambulance onderzocht op rookinhalatie.

Er zijn bij deze brand ook een aantal circusdieren betrokken die in een hok stonden. In de buurt van de brandende schuur verbleven circusdieren zoals paarden, alpaca’s en een serval. Volgens een brandweerwoordvoerder hebben de dieren in de rook gestaan, maar zien ze er levendig uit.

De inzet van extra personeel en materieel was met name nodig in verband met de waterwinning, het feit dat het terrein afgesloten was en dat men zich om de dieren moest bekommeren.

Volgens de brandweervoorlichter is de brand door onbekende oorzaak ontstaan in een kas. Deze werd voornamelijk gebruikt voor opslag van goederen.

De brand werd onder andere bestreden vanuit twee hoogwerkers. Met behulp van een brandweerdrone is gezocht naar eventuele ‘hotspots’ zodat de brandweerinzet daarop kon worden afgestemd.

Foto : www.regio15.nl

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *