Grote plantenkweker stopt wegens hoge kosten, 400 mensen op straat

Grote plantenkweker stopt wegens hoge kosten, 400 mensen op straat

Plantise, een van de grootste plantenkwekers van Nederland, sluit per 1 april 2023 de deuren. Dat betekent dat 200 vaste werknemers en 200 flexkrachten over een aantal maanden hun baan verliezen. Volgens Plantise-CEO Marco Vermeulen zijn de gestegen energieprijzen een belangrijke oorzaak.

Over Plantise
Plantise is een hoogwaardig plantenkweker voor het opkweken van warme en koude groenteplanten, sierteeltplanten en het opkweken ten behoeve van derden. Het is in 2019 ontstaan uit de fusie van drie plantenkwekerijen: Leo Ammerlaan, Van der Lugt en de Grow Group. Plantise is één van de grootste plantenkwekers van Nederland met een kasoppervlak van vijftig hectare, verspreid over zes locaties. Naast de Nederlandse vestigingen beschikt Plantise over deelnemingen in onder andere Frankrijk, Tunesië, Zuid-Afrika en de Filipijnen.

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *