Oproep gemeente Westland

Oproep gemeente Westland

Er is hulp bij geldzorgen, samen komen we eruit

Maandag 17 oktober start gemeente Westland met een lokale campagne: Geldzorgen? Samen komen we eruit. Kleine geldvragen, grotere zorgen, rekeningen die niet betaald kunnen worden: de gemeente heeft een kort overzicht gemaakt waar welke hulp te vinden is. Zo kunnen inwoners zelf bepalen waar zij zich prettig bij voelen om naartoe te gaan. Wethouder Barend Rombout bracht vandaag de campagneposter bij het Buurt Informatiepunt in Patijnenburg Naaldwijk.

Wethouder Barend Rombout (Sociaal Domein): “De stap naar het vragen om hulp bij geldproblemen is nog steeds groot voor een aantal Westlanders. Maar de hulp is er. Met deze campagne laten we Westlanders zien dat aankloppen bij zorgen om geld belangrijk is en dat er passende hulp is voor iedereen. Juist in deze uitdagende tijd met oplopende kosten is deze boodschap belangrijker dan ooit”.

Gemeente Westland werkt hierin samen met Vitis Welzijn en Schuldhulpmaatje Westland. “Samen met onze partners helpen we inwoners met een laag inkomen of geldproblemen. Zo zijn er bijdragen die we als gemeente bieden bij een laag inkomen. Dit zijn de minimaregelingen. We werken ook samen met organisaties om al vroeg te zien of Westlanders financieel niet in de knel komen. En tegenwoordig hebben we het dan niet alleen meer over de lagere inkomens. In het nieuws horen we nu veel over huishoudens met geldproblemen. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen de weg naar hulp weet te vinden.”

Overzicht hulp

In een kort overzicht is te zien welke hulp er is:

  1. Wat kunnen inwoners zelf doen? Op het overzicht staan een aantal handige links naar websites.

Wat kunnen inwoners met hulp van een ander? Er zijn veel vrijwilligers actief in het Westland. Vitis Welzijn helpt inwoners bijvoorbeeld met een training Thuisadministratie en inwoners kunnen binnenlopen bij een van de Buurt Informatiepunten. De vrijwilligers van

  1. Schuldhulpmaatje kijken samen met een inwoner naar hoe de geldproblemen aangepakt kunnen worden.
  2. Wat kan de gemeente doen? Er is hulp van gemeente Westland. Bij de gemeente kan een aanvraag gedaan worden voor minimaregelingen en consulenten zitten klaar om een inwoner te helpen bij schulden.

Website

Op gemeentewestland.nl/geldzorgen is alle informatie te vinden. 

Buurt Informatiepunten

Op de Buurt Informatiepunten van Vitis Welzijn, die verspreid over het Westland zitten, zijn vrijwilligers aanwezig die mensen met een vraag op het gebied van financiën op weg kunnen helpen. Maar ook met vragen op het gebied van zorg, welzijn en vrijwilligerswerk.


Redactie: voor meer informatie over dit persbericht kunt u terecht bij J.A. van Eijk, Communicatieadviseur, tel. (0174) 672 057, e-mail: javeijk@gemeentewestland.nl

Buiten kantooruren kunt u contact opnemen via het piketnummer (0174) 673 302.

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *