Stichting De Noviteit stopt met beheer en gebruik van De Noviteit in Monster

Stichting De Noviteit stopt met beheer en gebruik van De Noviteit in Monster

Per 1 januari 2023 stopt Stichting De Noviteit met het beheer en gebruik van het deels monumentale pand De Noviteit aan de Kloosterlaan in Monster. De hoge (energie)kosten vormen de belangrijkste reden om dit besluit te nemen. De gemeente heeft begrip voor deze keuze van de stichting. In goed en gezamenlijk overleg is daarom besloten de jarenlange en fijne samenwerking met Stichting De Noviteit, als huurder van dit pand, te beëindigen.

De recent enorme stijging in de energiekosten na een moeilijke coronaperiode zorgen ervoor dat goed beheer, onderhoud en gebruik van het pand voor de stichting in de huidige vorm niet meer vol te houden is, ondanks de gemeentelijke bijdrage.

De gemeente gaat de komende maanden aan de slag om te zorgen dat het beheer en gebruik van De Noviteit kan worden voortgezet. Daarbij wordt ook gekeken naar een geïnteresseerde horecaondernemer. Hiermee kan het pand op korte termijn weer volledig haar deuren openen. De activiteiten en samenkomsten van Vitis Welzijn in het pand gaan gewoon door in aanloop naar een mogelijke omzetting tot een Huis van de Buurt. Een projectgroep van gemeente, Stichting De Noviteit, Vitis Welzijn en Bibliotheek Westland is de mogelijkheid voor een Huis van de Buurt aan het onderzoeken en presenteert op korte termijn haar ideeën aan het gemeentebestuur.

Wethouder Barend Rombout(cultuur): “Ik dank de stichting voor haar jarenlange inzet. De Noviteit is mede door hen een begrip geworden in Monster, met grote maatschappelijke waarde. Gelukkig gaan we samen met betrokken partijen in overleg om de mogelijkheden te bespreken voor het behoud van activiteiten en plek in het pand.”

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *