Gemeente Westland rijdt duurzaam

Gemeente Westland rijdt duurzaam

De bedrijfsauto’s van de gemeente waren aan vervanging toe. Buitendienst medewerkers in Westland rijden voortaan in duurzame nieuwe auto’s. Maandag 17 oktober 2022 was er een feestelijk moment op de werf met medewerkers en partners. Wethouders Michiel Ferwerda en Anko Goudswaard brachten een bezoek aan het nieuwe wagenpark en overhandigden symbolisch de sleutels aan de medewerkers.

De onderhoudskosten van de oude bedrijfsauto’s werden steeds hoger. De afgeschreven auto’s zijn verkocht en voor het grootste deel al vervangen. De nieuwe auto’s zijn elektrisch of rijden op biodiesel.

Marjorie van Breda, concerndirecteur cluster Ruimte, “Wij zijn trots op deduurzame weg die we hiermee als organisatie zijn ingeslagen. Met dank aan onze partners voor de fijne samenwerking.”

Op dit moment zijn er al elf auto’s met open laadbak, kipper of kraan die op biodiesel rijden. De andere voertuigen die de gemeente aanschaft zijn elektrisch. Zo rijden er nu drie Renault Zoe’s rond en binnenkort komen hier nog vijf elektrische Renault Kangoo’s bij. Op de gemeentewerven komen laadpalen om de bedrijfsauto’s op te kunnen laden.

Wethouder Michiel Ferwerda, “Fijn dat onze medewerkers nu duurzaam op pad kunnen. Ik wens ze veel rij- en werkplezier toe!”

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *