[Video] Top Secret : Noodbunker in ‘s-Gravenzande

[Video] Top Secret : Noodbunker in ‘s-Gravenzande

De Noodbestuurderspost in ‘s-Gravenzande is deze zaterdag en zondag eenmalig open voor publiek van 11 uur tot 16:00 uur. De bunker is lange tijd een groot geheim geweest. Op zaterdag trok de burgemeester bunker al bijna 560 bezoekers, ook vandaag was het een komen en gaan van mensen die zeer geïnteresseerd waren.

De Noodbestuurderspost ligt goed verborgen onder Sportlokaal Oudeland aan de Oudelandstraat in ‘s-Gravenzande. Alex ten berge ontving vele belangstellende en vertelde het verhaal over deze noodbunker.

De bunker stamt uit de jaren ’60. De wereld zat toen middenin de Koude Oorlog: een periode van spanningen tussen de kapitalistische wereld onder aanvoering van de Verenigde Staten en de communistische landen, met de Sovjet-Unie voorop. Er waren dreigingen met kernwapens.

Volgens Ten Berge wist bijna niemand van de bunker af.

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *