Ondernemers centrum ‘s-Gravenzande presenteren nieuwe plannen

Ondernemers centrum ‘s-Gravenzande presenteren nieuwe plannen

Maandag 31 oktober ontving wethouder Pieter Varekamp van de gemeente Westland (Economie) 

uit handen van leden van de lokale BIZ-vereniging het gloednieuwe merkboek en activatieplan voor het centrum van ‘s-Gravenzande. Het merkboek en activatieplan zijn de uitkomst van het project citymarketing dat begin dit jaar op initiatief van de BIZ is gestart.

Voordat de overhandiging plaatsvond, gingen leden van de BIZ in restaurant Het Galjoen met wethouder Varekamp in gesprek over de uitdagingen waar zij op dit moment mee te maken hebben. Met deze nieuwe positionering wordt de blik op de toekomst gericht en zetten lokale partijen er gezamenlijk de schouders onder om de mogelijkheden van het centrum van ’s-Gravenzande maximaal te benutten. 

Bewoners, ondernemers en toeristen
De afgelopen maanden heeft de BIZ ‘s-Gravenzande samen met bewoners en lokale partners geformuleerd wat hun centrum typeert. Daar is dit merkboek en het activatieplan uit voortgekomen. Doel is om inwoners nóg meer aan het centrum te binden, nieuwe ondernemers aan te trekken en toeristen te verleiden tot een bezoek. Het winkel- en horeca aanbod, aantrekkelijke evenementen en de fijne verblijfssfeer staan daarbij centraal. Een van de eerste resultaten van het activatieplan is de lancering van een nieuw beeldmerk: ‘s-Gravenzande, schat tussen kas en kust. 

Vol enthousiasme aan de slag
Vertegenwoordigers van de BIZ benadrukten vanmiddag hoe blij zij zijn met de nieuwe plannen.
“Wij gaan altijd uit van het positieve en kunnen dan ook niet wachten om vol enthousiasme met dit activatieplan aan de slag te gaan en iedereen te laten zien wat het centrum van ’s-Gravenzande voor moois te bieden heeft.” 

antrekkelijke en levendige winkelgebieden
Het merkboek is tot stand gekomen dankzij subsidie van de gemeente Westland. Wethouder Pieter Varekamp benadrukt het belang van sterke winkelgebieden in een ondernemende gemeente als Westland: “Aantrekkelijkheid en uitstraling is belangrijker dan ooit. Daarom zijn we blij bij te dragen aan dit citymarketingproject. Het is goed om te zien dat ondernemers het winkelgebied met dit project naar een hoger plan tillen. Zo kan iedereen kennismaken met deze schat tussen kust en kas!”

Foto : Thierry Schut Fotografie

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *