Sluiting van bedrijfspand in Wateringen in verband met hennepkwekerij

Sluiting van bedrijfspand in Wateringen in verband met hennepkwekerij

Burgemeester Arends heeft een bedrijfspand op bedrijventerrein Wateringse Veld gesloten, nadat hier meerdere hennepkwekerijen en zakken met henneptoppen waren aangetroffen. Ook was er sprake van een zeer brandgevaarlijke situatie met mogelijk ernstige gevolgen voor naastliggende bedrijfspanden en van diefstal van stroom en water.

De genoemde feiten, waarvoor een onderhuurder van het pand verantwoordelijk was, werden op 28 september jl. tijdens een controle door de politie vastgesteld. Aanvankelijk wilde de burgemeester het pand voor zes maanden sluiten. Omdat echter bleek dat de eigenaar van het pand slechts beperkt verantwoordelijk kon worden gesteld voor de aangetroffen situatie, is de definitieve sluitingstermijn teruggebracht naar een maand.

Onacceptabel

Het pand is gesloten op grond van de Opiumwet en het Damoclesbeleid gemeente Westland 2020. Met de sluiting beoogt de burgemeester het signaal af te geven dat de geconstateerde feiten onacceptabel zijn. Daarnaast is de sluiting gericht op het voorkomen van een nieuwe verstoring van de openbare orde en aantasting van het werk- en leefklimaat. 

Aan de huurder en onderhuurder van het pand zijn lasten onder dwangsom opgelegd ter hoogte van
€ 10.000 respectievelijk € 40.000. Deze bedragen worden geïnd als de overtreding opnieuw plaatsvindt. Deze bestuurlijke maatregelen staat los van de strafrechtelijke vervolging.

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *