Burgemeester pakt bezit illegaal vuurwerk aan

Burgemeester pakt bezit illegaal vuurwerk aan

Burgemeester Bouke Arends van Westland heeft een last onder dwangsom van € 1.000 opgelegd aan een man die in de schuur bij een woning in Poeldijk categorie F4 vuurwerk had opgeslagen (met name mortierbommen). De bestuurlijke maatregel is opgelegd om herhaling van de overtreding te voorkomen.

 

De overtreding kwam op 23 oktober jl. aan het licht tijdens een politiecontrole naar aanleiding van een bij de politie binnengekomen tip over de handel in vuurwerk. Categorie F4 vuurwerk is professioneel vuurwerk. Dit mag in Nederland op grond van het Vuurwerkbesluit niet door particulieren worden vervoerd, opgeslagen en gebruikt. Het illegale vuurwerk lag bovendien opgeslagen in een schuur die niet voldeed aan de wettelijke veiligheidseisen.  

 

Onvoorwaardelijke gevangenisstraf

De politie is volop bezig met het controleren van adressen waar tips over zijn binnengekomen of waar in voorgaande jaren illegaal vuurwerk is aangetroffen. De opslag van grote hoeveelheden professioneel vuurwerk in een woonomgeving is zeer gevaarlijk. Daarom wordt dit zowel bestuurlijk als strafrechtelijk keihard aangepakt. Strafrechtelijke vervolging kan leiden tot een flinke taakstraf en zelfs tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *