Bronzen penning voor redders drenkeling in Wateringen

Bronzen penning voor redders drenkeling in Wateringen

Burgemeester Bouke Arends heeft op woensdag 14 december 2022 de bronzen penning met bijbehorende oorkonde van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD) uitgereikt aan mevrouw J.B. (Joanna) Senecka-van Adrichem uit Wateringen en mevrouw E.M. (Esther) Out uit Schiedam, omdat zij levensreddend hebben gehandeld bij een auto-ongeluk.

Ook zijn de heren F.S.R. (Frank) Miranda uit Wateringen enK.A. (Karol) Kudelski uit Hoofddorp bekroond, zij ontvangen de waardering op een later moment. De Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen heeft deze vier personen een bronzen penning toegekend, vanwege de inzet op maandagmiddag 4 juli jl. toen zij een automobiliste uit een te water geraakte auto, in een sloot aan de Middenzwet in Wateringen, hebben gered. Een persoon zag het voertuig over de kop gaan en in de sloot belandden. Hierop werd direct actie ondernomen en een van de andere weggebruikers werd om hulp gevraagd. Buurtbewoners hoorden de klap ook en kwamen naar buiten. Verschillende hulpdiensten en middelen zijn erbij gehaald om beter bij de auto te kunnen komen en om de ramen in te slaan. Nadat meerdere personen het water waren ingegaan om de deur van de auto los te krijgen kon de automobiliste succesvol uit haar auto worden bevrijd.

Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen is een organisatie die sinds 1767 bestaat en sindsdien mensen bekroont die een ander van verdrinking hebben gered (www.drenkeling.nl).


Foto: Mabel Böhms

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *