Zilveren erepenning voor dirigent Gerard Breas

Zilveren erepenning voor dirigent Gerard Breas

Op zaterdag 17 december heeft de heer G.A. (Gerard) Breasuit Monster de zilveren erepenning ontvangen van degemeente Westland. Burgemeester Bouke Arends reikte hem de gemeentelijke onderscheiding uit bij zijn afscheidsconcert als dirigent bij Westlandse Koorvereniging Musica. 

 

Gerard Breas is gedurende 55 jaar van grote betekenis geweest voor de regionale culturele sector en de Westlandse koren in het bijzonder. Hij is dirigent geweest van verschillende koren en heeft vele gelegenheidskoren geleid en concerten gedirigeerd. Gerard Breas is één van de weinige dirigenten die in alle concertzalen van Nederland heeft gestaan en verschillende samenwerkingen heeft gehad met nationalesolisten. Sinds de oprichting van Westlandse Koorvereniging Musica in april 1991 is Gerard Breas dirigent van dit gemengde koor met haar 130 leden. Musica heeft onder leiding van Breaszowel lokaal, nationaal als internationaal, goede resultaten geboekt en treedt daarnaast ook regelmatig maatschappelijkop, onder andere bij verzorgingshuizen en ouderenorganisaties.

 

De zilveren erepenning is een gemeentelijke onderscheiding in Westland voor personen die zich, gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar uitzonderlijk verdienstelijk en veelzijdig hebben ingezet voor de gehele streek (het Westland) op maatschappelijk, cultureel, sportief of economisch gebied. De zilveren erepenning bestaat uit een legpenning met draaginsigne en een oorkonde.

Foto : Rolf van Koppen

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *