De Westlandse Nieuwjaarsduik 2023 in Monster

De Westlandse Nieuwjaarsduik 2023 in Monster

Ter Heijde, 19 december 2022 | Zondag 1 januari 2023organiseert de Monsterse Reddingsbrigade de 54eWestlandse Nieuwjaarsduik. Na twee jaar afwezigheid is het weer mogelijk het nieuwe jaar met een frisse duik te beginnen. De duik vindt plaats tussen strandopgangen Molenslag in Monster en Karel Doormanweg in Ter Heijde, het startschot klinkt om 14.00 uur.

Het kan weer

De vrijwilligers van de Monsterse Reddingsbrigade organiseren komend jaar voor de 54e keer de Westlandse Nieuwjaarsduik. ‘Na twee jaar afwezigheid zijn we onwijs blij dat er op 1 januari 2023 weer gedoken kan worden in Monster’, aldus Mario Nederpelt bestuurslid communicatie bij de Monsterse Reddingsbrigade. De Westlandse Nieuwjaarsduik vindt plaats tussen strandopgangen Molenslag in Monster en Karel Doormanweg in Ter Heijde. Nederpelt zegt: ‘Vanwege de verwachte drukte raden we je aan op de fiets te komen, zo ben je zeker op tijd voor de duik.’ Na afloop van de duik kunnen deelnemers opwarmen met een gratis kop warme chocolademelk.

Duik voor een ander

Begin 2023 met een goed gevoel, duik voor een ander. Ieder jaar koppelt de Westlandse Nieuwjaarsduik een lokaalgoed doel aan de duik. ‘Door een goed doel aan onze nieuwjaarsduik te hangen onderscheiden we ons van andere, vaak commerciële duiken’, licht Nederpelt toe. Dit jaar wordt er in Monster gedoken voor Stichting Surfivor. Deze stichting zet zich in voor veteranen en personeel met geüniformeerde beroepen (politie, brandweer, ambulance) die kampen met Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS).PTSS brengt onder andere sociale isolatie, depressie en paniekaanvallen met zich mee. Door surftherapie probeert Stichting Surfivor deze mensen te helpen de negatieve spiraal te doorbreken. Voorafgaand aan de duik wordt er door collectanten van Surfivor geld ingezameld. Ga voor meer informatie over het doel naar WestlandseNieuwjaarsduik.nl. 

Mede mogelijk gemaakt door

De Westlandse Nieuwjaarsduik wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende lokale sponsoren: Snijders Hoveniers, Westbeach, Louwman Toyota ’s-Gravenzande,Van Nierop, MFH.Design en Verkeer Service Zuid-Holland.

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *