Lasten onder dwangsom voor bezit illegaal vuurwerk

Lasten onder dwangsom voor bezit illegaal vuurwerk

Burgemeester Arends heeft deze week lasten onder dwangsom van € 1.000 opgelegd aan twee mannen uit Wateringen die in een woning en bedrijfsbox illegaal vuurwerk hadden opgeslagen. De bestuurlijke maatregelen zijn opgelegd om herhaling van de overtredingen te voorkomen.

 

In het geval van de woning ging het om verboden F2 (knal)vuurwerk. In de bedrijfsbox lag naast verboden F2 vuurwerk ook vuurwerk in de categorie F3 en F4. Deze soorten vuurwerk mogen in Nederland op grond van het Vuurwerkbesluit niet door particulieren worden vervoerd, opgeslagen en gebruikt.

 

Onvoorwaardelijke gevangenisstraf

De politie is nog steeds bezig met het controleren van adressen waar tips over binnenkomen. De opslag van grote hoeveelheden professioneel vuurwerk in een woonwijk of op een bedrijventerrein is levensgevaarlijk. Daarom wordt dit zowel bestuurlijk als strafrechtelijk keihard aangepakt. Strafrechtelijke vervolging kan leiden tot een flinke taakstraf en zelfs tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *