Nieuwe tankautospuiten voor natuurbrandbestrijding

Nieuwe tankautospuiten voor natuurbrandbestrijding

Natuurbranden in Nederland zullen mogelijk vaker voorkomen en lastiger te bestrijden. Brandweer Haaglanden krijgt in 2024 drie nieuwe terreinvaardige tankautospuiten waarmee we inspelen op deze ontwikkeling. Vandaag ondertekende Esther Lieben, commandant Brandweer Haaglanden, het contract met BMT Fire & Rescue, de leverancier van de voertuigen.

De nieuwe voertuigen zijn specifiek bedoeld voor brandbestrijding in ons natuur- en duingebied. Daarom is het belangrijk dat ze terreinvaardig zijn en beschikken over een grote hoeveelheid water. De nieuwe voertuigen hebben een tank van maar liefst 4000 liter water. Samen met de Ford Ranger pick-ups, die binnenkort verwacht worden, kan Brandweer Haaglanden natuurbranden in de regio nu nog effectiever aanpakken. De nieuwe voertuigen worden geplaatst op de kazernes langs de kust van de Veiligheidsregio Haaglanden: Monster, Scheveningen en Wassenaar.

Foto : VRH
Foto : Es Lieben

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *